Hrabri mališa: Beba nosorog pokušala odbraniti mamu koju su ubile lovokradice

Radiosarajevo.ba
Hrabri mališa: Beba nosorog pokušala odbraniti mamu koju su ubile lovokradice
SWNS / Tuga, najveća

Maleno, tek rođeno mladunče nosoroga pronađeno je teško povrijeđeno, sa strelicom za uspavljivanje u svom tijelu, pored tijela svoje majke koje su ubile lovokradice kako bi uzeli njen rog.

Mališan, koji je dobio ime Artur, pošteđen je jer je suviše mlad i nema roga.

Artura su pronašli sklupčanog kraj majčinog tijela, s teškom povredom noge, a povrede je, kako se pretpostavlja, zadobio jer je pokušao zaštititi svoju majku od ubica. Noga mu je povrijeđena mačetom.

Artura su pronašli rendžeri ranije ove godine i hitno je prebačen u utočište za divlje nosoroge gdje su mu liječili povrede. Tamo su mu dali i ime Artur Hrabri (Arthur the Brave), u počast njegovoj hrabrosti i odanosti.

Iako se Artur polako oporavlja i napreduje, još uvijek doziva svoju mamu. Volonteri koji ga čuvaju kažu kako je taj zvuk jedan od najtužnijih koji su čuli.

Artura su sad usvojili u zoološkom vrtu u Daltonu (Engleska) i u toku je velika akcija prikupljanja novca za njegovu rehabilitaciju.

Program je nazvan "Arturova vojska", a planira se da se mjesečno obezbijedi 1,600 funti (oko 3.500 KM) za oporavak ovog hrabrog mališana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije