Hrabri dječak spasio djevojku od otmice, od policije dobio medalju časti

Radiosarajevo.ba
Hrabri dječak spasio djevojku od otmice, od policije dobio medalju časti
Foto: Facebook / PSNI Foyle

Dječak u Sjevernoj Irskoj spasio je tinejdžericu od "teškog zločina", nakon što je uočio trojicu muškaraca koji su je prisiljavali da uđe u njihov kombi, piše The Mirror.

Mali Tiernan McCready 18-godišnjakinju je odveo na sigurno u jezivoj situaciji za koju policija kaže da bi "većinu odraslih paralizirala šokom".

Dječak je vidio muškarce kako tinejdžericu besramno pokušavaju uvući u kombi u Derryju, brzo je viknuo na njih te odveo 18-godišnjakinju na sigurno.

Policijska služba Sjeverne Irske (PSNI) dječaka je nazvala herojem, a Tiernan je dobio medalju časti.

"Ovako izgleda heroj. Prošle sedmice u Bogsideu vidio je troje muškaraca kako grabe 18-godišnju djevojku i pokušavaju je uvući u kombi. Većina odraslih bila bi paralizirana šokom, zbunjenošću ili strahom te ne bi djelovala dok ne bi bilo prekasno. Tiernan je reagirao u trenu i vikao na muškarce te odveo djevojku na sigurno", napisali su iz policije na Facebooku. 

"Čak je rekao mami koja je nazvala policiju. To je mogao biti početak potencijalno opasnog i teškog zločina. Ta djevojka mogla je biti moje dijete, moja sestra, vaše dijete, član vaše porodice", dodali su te istaknuli kako medalja časti i neki slatkiši koje je dječak dobio nisu ni približno ono što zajednica duguje tom hrabrom dječaku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije