Heroji na djelu: Volonteri spasili psa koji je pao niz vodopad

0
Radiosarajevo.ba
Heroji na djelu: Volonteri spasili psa koji je pao niz vodopad
Foto: Facebook / Spašavanje psa u Škotskoj

Jack Russell terijer imena Louis u nedjelju, 16. jula oko 14.45 sati pao je niz Grey Mare's Tail, jedan od najviših vodopada u Velikoj Britaniji, koji se nalazi u škotskoj pokrajini Dumfries i Galloway, pišu britanski mediji.

Psić se strovalio s visine od 60 metara, ali srećom, prošao je bez težih povreda. Njegovi spasioci, 15-ak volontera iz Moffat Mountain Rescue Teama (MRT), kažu kako je Louis nakon izvlačenja na sigurno djelovao dobro, osim što je lagano šepao, piše Jutarnji.hr.

"Pomoću sistema konopaca spustili smo jednog našeg člana tima sa specijalizovanom vrećom za spašavanje životinja.

Cvijanović optužila Heleza i Isaka na sjednici UN-a: "Otvoreno prijete nasiljem i ratom"

Cvijanović optužila Heleza i Isaka na sjednici UN-a: "Otvoreno prijete nasiljem i ratom"

Louis je bio u jednom od nižih bazena. Bio je presretan kad smo ga izvukli s dna vodopada i ponovo ujedinili s vlasnikom.

Čovjeka smo odmah uputili na lokalnog veterinara kako bismo bili sigurni da psić nije teže povrijeđen. Vlasnik je ispravno postupio kad je kontaktirao policiju i gorske spasioce, to je omogućilo da se potraga i akcija izvlačenja provedu na najsigurniji mogući način. Louisu želimo sve najbolje u njegovom oporavku", izjavio je glasnogovornik Moffat MRT-a.

🌟 Callout 🌟 At 14:46 on Sunday 16th July Moffat MRT were contacted by Police Scotland Dumfries & Galloway to assist in...

Posted by Moffat Mountain Rescue Team on Sunday, July 16, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije