Sreća / Greškom uplatio dva tiketa i osvojio oko 80 miliona KM

27. 03. 2019. u 11:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Muškarac iz Melburna u Australiji osvojio je 46,6 miliona američkih dolara na lutriji nakon što je greškom uplatio dva tiketa sa istim brojevima, piše Daily Mail.

Muškarac je uplatio jedan tiket u Sent Albansu, a onda slučajno još jedan sa istim brojevima na drugom prodajnom mjestu.

Svaki tiket pojedinačno donio mu je dobitak od 23,3 miliona dolara (oko 40 miliona maraka), a džekpot je bio toliki jer ga niko nije dobio posljednjih sedam sedmica.

Još jedan dobitnik osvojio je 23,3 miliona dolara u Hobartu i tek treba preuzeti dobitak.

U slučaju da je muškarac uplatio jedan tiket umjesto dva, nagrada bi bila podijeljena između dva igrača i svaki bi dobio po 35 miliona dolara (oko 60 miliona maraka).

Međutim, pošto je jedan igrač uplatio dva tiketa, nagrada je podijeljena na tri dijela, i to tako da je sretni dvostruki kupac dobio dvije trećine džekpota, odnosno 46,6 miliona dolara (oko 80 miliona maraka).

Dobitna kombinacija bila je 12, 28, 24, 29, 9, 18 i 25, a dodatni brojevi 13 i 31.

Muškarac koji je uplatio dva tiketa rekao je da igra iste brojeve 30 godina i da je moguće da će sada razmisliti da se penzioniše, kupi novu kuću, a možda s porodicom ode na odmor.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA