Grad u kojem je alkohol jeftiniji od vode, a šoping centri rade od 0 do 24 sata

1
Radiosarajevo.ba
Grad u kojem je alkohol jeftiniji od vode, a šoping centri rade od 0 do 24 sata
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Seul noću

Razmišljate li o putovanju u Južnu Koreju, ovaj članak bi trebao učvrstiti vašu želju i navesti vas da kupite avionsku kartu.

Prije kupovine pričekajte još malo da se situacija u svijetu stabilizira, a u međuvremenu uživajte čitajući ovaj članak i razmišljajući o nezaboravnom putovanju u Seulu.

Donosimo vam nekoliko razloga zašto bi se trebali odlučili baš za Seul, piše portal Punkufer.

Gotovo sve je otvoreno 0-24

U ovom gradu nikad neće biti dosadno. Zašto? Jer gotovo sve što možete zamislitit za posjetitelje je otvoreno 0-24. Pritom mislimo na restorane, kafiće, barove, spa i wellness centre pa čak i shopping centre. Dakle, brige i razmišljanja o vremenu tamo nema.

Kušat ćete sannakji - živu hobotnicu

Pitate se o čemu se radi? Nije za one gadljive i slabog želuca. Sannakji je sashimi hobotnica koja se jede u ni više ni manje nego sirovoj varijanti. Da bi priča bila još bolja, hobotnica koju ćete kušati je živa. Servirat će vam krakove na kojima će se pipci i dalje micati, a oni koji vole ovako bizarne stvari neka se zapute na tržnicu Noryangjin Fish Market.

U restoranima vam nikad neće biti hladno

Restorani u Seulu poznati su po tome što ćete jesti sa stolova koji su izrazito niski, ali za to postoji opravdan razlog. Nećete dobiti čak niti stolac već ćete trebati sjesti na pod. Razlog tome je što se u tradicionalnim restoranima još uvijek njeguje tradicija grijanja podova da bi vam uvijek bilo toplo.

Neka alkoholna pića jeftinija su od vode

Stanovnici Seula izrazito vole alkoholno piće koje se naziva Soju. Piće je neutralnog okusa i podsjeća na vodku, no neće vas tako jako udariti jer ima puno manje alkohola. Iako, možete pronaći u varijantama od 16 pa sve do 58 posto alkohola, a zanimljivo je što je ovo piće u Seulu jeftinije od vode.

Ovdje je spa next level doživljaj

Kao što smo već prethodno napisali, spa centri su većinom otvoreni 0-24 sata. Stoga ako vam se ne spava noću ili ako ne znate što bi danju, posjetite jimjilbang, tradicionalni spa centar u kojem ulazak osobama različitih spolova nije dozvoljen.

Dakle, žene i muškarci uživaju zasebno, a na raspolaganju su vam različite vrste bazena, masaže, saune ali i zajedničke spavaće sobe. No pazite, golotinja je obavezna. Dakle nema kupaćih kostima i peškira.

Ovo su samo neki od razloga zašto bi trebali posjetiti Seul. Neki su u neku ruku čudni, no ipak to su čari putovanja i istraživanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije