Gosti u ovom gradu razočarani: Restoran uveo dodatnu naknadu za sjedenje na suncu

0
Radiosarajevo.ba
Gosti u ovom gradu razočarani: Restoran uveo dodatnu naknadu za sjedenje na suncu
Foto: Pexels / Restoran / Ilustracija

Prema španjolskom zakonu, restorani mogu dodatno naplatiti bilo koju uslugu, ako su to naznačili na vidljivom mjestu.
 
Restoran u španjolskoj Sevilli naljutio je i razočarao goste novim neobičnim pravilom. Ako želite pojesti obrok s pogledom na rijeku Guadalquivir za suncem obasjanim stolom, sada ćete to dodatno platiti.

Ako želite jesti za jednim od tri ekskluzivna VIP stola koja obasjava sunce, morat ćete nadoplatiti.

Novom odlukom nije zadovoljno lokalno stanovništvo, ali ni turisti, koji već plaćaju razne troškove poput boravišne takse, piše Fenix magazin.

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Neki su se na društvenim mrežama i portalima za recenzije žalili da su morali sjediti u sjeni, iako su stolovi na sunčanom dijelu bili slobodni.

Voditelj restorana brani odluku da se najbolji stolovi plaćaju dodatnih 10 eura (oko 20 KM), naglašavajući da je to jasno navedeno na jelovniku i web stranici restorana.

Prema španjolskom zakonu, restorani mogu dodatno naplatiti bilo koju uslugu, ako su to naznačili na vidljivom mjestu. Udruga potrošača FACUA potvrdila je da se radi o legalnoj naplati, no mnogi i dalje kritiziraju odluku koju smatraju bezobraznom prema gostima.

Rasprava o nepopularnoj odluci se nastavlja, a moguće je da će i drugi restorani slijediti ovaj primjer, ili će se restoran, pod pritiskom javnosti, morati predomisliti kako bi opstao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije