Godina svinje: Šta predviđa kineski horoskop za 2019. godinu

Radiosarajevo.ba
Godina svinje: Šta predviđa kineski horoskop za 2019. godinu
Foto: Pixabay / Ilustracija

S krajem ove godine, završava se veliki ciklus, pa je zbog toga vrlo važno završiti sve stare obaveze i napraviti nove planove za budućnost. Sljedeće godine, po kineskoj tradiciji ulazimo u period zemljane svinje.

Kao simbol, zemljana svinja najčešće se povezuje s napredovanjem, srećom i dobrim mogućnostima i šansama za uspjeh. Kineska Nova godina u ovom znaku, počet će 5. februara 2019. godine i trajat će sve do 24. januara 2020.

Svinja je dvanaesti, odnosno posljednji znak kineskog Zodijaka, a tokom svoje vladavine, daje nam mogućnosti dobrih i pametnih ulaganja, generalno poboljšanje financija i uopće uspjeh u profesionalnoj domeni našeg života.

S krajem ove godine, završava se veliki ciklus, pa je zbog toga vrlo važno završiti sve stare obaveze i napraviti nove planove za budućnost, jer će prema kineskom horoskopu iduća godina biti puna sreće, ljubavi i optimizma, dok će se uspjeh osjetiti u svim sferama života.

Također, godina svinje će biti idealno vrijeme da se stavi tačka na sve veze, bilo ljubavne ili prijateljske koje vas ispunjavaju negativnom energijom i troše svu vašu snagu. Stvari koje vas opterećuju se treba osloboditi, kako biste svježi i revitalizirani ostvarili sve svoje snove tokom 2019. godine.

Trudite se izbjeći pretjeranu izolaciju od društva, okružite se ljudima koje volite, a koji su vam vjerni i odani te se raduju se vašim uspjesima. Pokušajte biti što aktivniji, kako biste iskoristili sve mogućnosti koje će sljedeća godina donijeti sa sobom, uz izbalansiranu energiju i cjelokupno stanje vašeg života.

Kao što je to običaj u kineskim tradicijama, umjerenost je od vrlo velikog značaja, pa vam se ne preporučuje pretjerivanje u konzumaciji hrane. Svakoga dana barem malo budite fizički aktivni i bavite se bilo kojim sportom, jer su kreativnost i treniranje vrlo važni zbog vašeg psihičkog i fizičkog zdravlja.

Godina zemljane svinje će biti posebno pogodna za one rođene 1923., 1935., 1947., 1959., 1971., 1983., 1995. i 2007. godine, piše Alo.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije