Glumac koji je spavao s više od 1.000 žena

Radiosarajevo.ba
Glumac koji je spavao s više od 1.000 žena
Jedan prijatelj kladio s irskim glumcem iz Engleske, Peterom O'Toolem 60-tih godina, u 150 dolara da neće moći spavati s tri seks bombe - plavuše, o kojima su u tom trenutku sanjali svi muškarci: Dianom Dors, Jayne Mansfield i Anitom Ekberg.

Nije sigurno koliko mu je trebalo, ali O'Toole je dobio opkladu, piše New York Post.

U biografiji 'Peter O'Toole: Hellraiser, Sexual Outlaw, Irish Rebel' autori Darwin Porter i Danforth Prince predstavili su stranu glumca o kojoj se najmanje znalo, a koja je najzanimljivija mnogima koji se još rado prisjećaju pokojnog glumca koji je umro 2013. godine, u 82. godini, i nakon što je navodno spavao sa 1.033 žena, kao i Don Juan.

S damama se počeo družiti vrlo rano. Tako je 1945. godine, kao 13-godišnjak, izgubio nevinost s prsatom španjolskom udovicom i striptizetom, koja ga je, iako je bila u 50-godinama, tijekom pet mjeseci svakodnevno učila svim seksualnim trikovima koji postoje.

Njihova romansa je završila kad je striptizeta pitala bi li se uključio u seks u troje s jednim klijentom koji je bio spreman platiti za to iskustvo.

Kad je imao već ponešto staža 'u nogama' počeo se družiti s mlađom sestrom kraljice Elizabete II, princezom Margaretom.

Navodno je s njom bio u osmogodišnjoj vezi s prekidima nakon što je završio njezin brak s Lordom Snowdonom.

Tokom snimanja filma 'Lawrence od Arabije' 1961. godine, svi su željeli komadić sve popularnijeg glumca. A ni on se nije prezao dijeliti. Tako je za vrijeme snimanja posljednjih scena filma u Španiji, nakon jednog tuluma završio s modelom i modnom ikonom, April Ashley, za koju u prvi tren nije znao da je transrodna osoba. 

Dok je bila u braku s pjevačem Eddijem Fisherom, 1960. godine, Elizabeth Taylor je primjetila O'Toolea. Željela je vidjeti kakva će biti hemija među njima na ekranu, pa ga je pozvala da bude glavni glumac uz nju u nekom budućem projektu. Doduše, pokazalo se da na ekranu nisu prštili hemijom kao što je Taylor priželjkivala. 

Prvi put su spavali zajedno 1963. godine, a O'Toole, koji je u to vrijeme bio u braku s glumicom Siân Phillips, navodno je prije toga bio prestravljen jer je znao da će upravo učiniti nešto što želi iskusiti bar polovica muškaraca na svijetu.

Nakon kraja 20-godišnjeg braka s Laurencom Olivierom, tješio je Vivian Leigh, te je nastavio povremenu vezu s njom sve do njezine smrti 1967. kad je umrla od tuberkuloze, prenosi Express.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije