Gledatelji napali voditelja Potjere: Griješi, kašlje, ne razumijemo ga!

1
Radiosarajevo.ba
Gledatelji napali voditelja Potjere: Griješi, kašlje, ne razumijemo ga!
Foto: Printscreen / YouTube / Joško Lokas

Da većina ljudi sa Balkana voli kvizove već je odavno poznato. Ponajbolje se to vidi po društvenim mrežama gdje često osvanu pitanja o iskustvima ili mišljenjima o popularnim kvizaškim emisijama na malim ekranima. 

Nedavno su tako korisnici Reddita otkrili ''tajni dokument'', tačnije više od 15.000 pitanja koja pomažu natakmičarima u pripremi za popularni televizijski kviz Potjera

I ovaj put su pokrenuli raspravu oko popularne emisije, ali ovaj put je na tapeti bio sam voditelj emisije Joško Lokas

U Hrvatskoj se namnožile opasne zmije: "Baš su velike, svako malo ih vidim"

U Hrvatskoj se namnožile opasne zmije: "Baš su velike, svako malo ih vidim"

"Pozdrav ljudi, već dugo pratim potjeru/Superpotjeru i u skoro svakoj epizodi Lokas ima ili greške u čitanju pitanja ili ne čuje odgovor takmičara i samim time ih često zakine za dvije-pet sekundi što je realno dosta vremena. Nikad nikakva posljedica, dodavanje sekundi takmičaru ili išta slično. Još mi je fascinantnije to da se niko od takmičara nikad ne požali na to na kraju. Mišljenja?", pitao je korisnik Reddita.

Nije dugo trebalo da se pokrene žestoka rasprava, a u komentarima našao se tek rijetki koji je branio Lokasa. 

Lovac i takmičari ostali bez teksta: Da li znate odgovor na ovo pitanje iz 'Potjere'?

Lovac i takmičari ostali bez teksta: Da li znate odgovor na ovo pitanje iz 'Potjere'?

'Sekunda je otišla na to, ali...'

''Ma osim tog odugovlačenja, koje kao što je neko spomenuo u komentaru prije mogu biti tehnički problemi i nerazgovijetnost takmičara, meni više smetaju bespotrebni komentari u brzopoteznoj. Neki dan na prvom pitanju dečko je odgovorio dobro, a Joško kaže 'Tačno, kako vam je ovo leglo'. Okej jedna sekunda je otišla na to, ali nepotrebna sekunda koja mu je mogla nešto značiti kasnije…'', istaknuo je jedan od korisnika. Drugi su čak napomenuli kako Lokas često svojim čitanjem za zakine i same lovce.

''I lovci često nastradaju zbog njegovog čitanja. Sjećam se jedne epizode gdje je zamijenio Berlin i Bern, s****o je Mladena i zbog tog je on izgubio u završnoj potjeri'', rekao je jedan korisnik, drugi je dodao:

''Ako se radi o njegovom zastajanju kad takmičar nerazgovijetno izgovori odgovor onda zapravo on čeka da sam takmičar ponovi ili da mu iz režije kažu da su čuli dobro odgovor preko mikrofona (a sam Joško možda nije skužio što je tačno rekao takmičar). Kaže mi cura sad do mene da previše branim Joška, ali jednostavno kad je snimanje radi takvih stvari se ne ponavlja cijeli 'set' i upozorava se takmičare da razgovijetno izgovaraju odgovore''.

Ana Pašalić i Joško Lokas u kvizu 'Superpotjera'
Radiosarajevo.ba: Ana Pašalić i Joško Lokas u kvizu 'Superpotjera'

Gledatelji su primijetili veliku grešku u Potjeri: 'Ne sjećam se kad sam ovo vidio'

''Griješi, kašlje, dobacuje komentare u prvoj minuti i u završnoj, često ga ne razumijem kad čita pitanje, stalno se ceri sam sebi jer misli da je duhovit. Uvijek iste rečenice ponavlja, doslovno svih 600 epizoda u kojima je bio odjavio je istom rečenicom. A najviše mi se gadi ono, ali to mu je valjda uputa i njemu i Tariku, kad brže čita u završnoj pitanja lovcu, nego takmičarima'', smatra jedan od gledaoca popularne emisije.

Šta se dogodilo?

''Rezervisan - mislim da je to prava riječ kojom bih ga opisao. Stalno izgleda kao da se prisiljeno želi opustiti, ali i dalje ostane ukočen. Svaku foru koju hoće prodati prođe tako da se smije samo on i eventualno lovac, a kandidat se mora smijati na silu iako mu ništa izrečeno nije smiješno, ili ne razumije njihovu internu foru. Još je gori krindž kad onda pokušava gostu objasniti zašto se njih dvoje smiju toj svojoj nekoj internoj fori. Uvijek nekako ispada kao da sprdaju takmičara'', napisao je jedan korisnik. 

Takmičar u kvizu Potjera šarmirao lovkinju: "Ta mala grmi"

Takmičar u kvizu Potjera šarmirao lovkinju: "Ta mala grmi"

Međutim, bilo je i onih koji su sudjelovali u emisiji te su istaknuli svoje iskustvo.

''Joško je super lik. Same pohvale za njega kao osobu. Smiruje te na snimanju, priča, objašnjava, šali se, savjetuje, trudi se stvarno da osvojimo novce. Međutim! Naravno da je krivo pročitao pitanje u završnoj. Bilo je nešto kao koji je glavni predmet/događaj/čin 'heist' filmova. Ovo 'heist' je pročitao kao da je hrvatska riječ. Zbunili smo se, ali je ipak nekako uspio kolega odgovoriti. Kad sam se gledao na TV-u izgovor mu je bio dobar. Šta se desilo? Ponovno je pročitao (ispravno) pitanje i to su montirali za TV", kaže drugi korisnik, prenosi Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije