Hrvati otkrili tajnu Potjere: Postoji važan dokument za sve kvizaše

0
Radiosarajevo.ba
Hrvati otkrili tajnu Potjere: Postoji važan dokument za sve kvizaše
Foto: Screenshoot / Ilustracija / Kviz Potjera

Kviz "Potjera" jedan je od najpopularnijih kvizova ikad emitiranih u Hrvatskoj, pa i u Bosni i Hercegovini. Gotovo ne postoji ljubitelj popularnih pub kvizova kojem nije san okušati svoje znanje na Potjeri.

Stoga ne ćudi da hiljade kandidata očajnički žele doći do Potjere i u završetku svladati lovca te osvojiti pozamašni novčani iznos.

Međutim, težak je to put do cilja, ali i samog izbora kandidata, koji da bi uopće započeo potjeru mora proći jaku selekciju produkcije, piše portal Direktno. 

Frenkie za Radiosarajevo.ba: "Vjera me učinila boljim čovjekom, ali i boljim reperom"

Frenkie za Radiosarajevo.ba: "Vjera me učinila boljim čovjekom, ali i boljim reperom"

Ne čudi stoga, da mnogi potencijalni kandidati na sve moguće načine pokušavaju otkriti kako što bolje proći na Potjeri. Koji su trikovi, zamke popularne kvizaške emisije. O tim ''tajnama' kviza žustro se raspravljalo i na mreži Reddit

"Kako ste se i jeste li se pripremali za kviz? Pozvan sam na snimanje iduće sdemice. Inače sam fan TV kvizova sa prilično širokim općim znanjem. Pub kvizovi mi nisu hobi i ne sudjelujem u istima, bilo bi mi bolje nešto od doma, neki online kvizovi i slično. Svaki savjet dobrodošao", upitao je  neko na Redditu.

Uslijedio je i najopsežniji komentar na danu temu.

"Najbitnija stvar je da savladaš tremu i dobro se naspavaš, ako dođeš naspavan i odmoran nevjerojatno je koja je razlika u tvom nastupu. Što se priprema tiče, ako inače nisi u kvizovima onda ne možeš puno napraviti. Moj savjet ti je da ne uzimaš neke knjige i enciklopedije već gledaj stare potjere, jako puno pitanja se reciklira i ponavlja ili u istom ili prerađenom obliku tako da u kratkom vremenu s ovim pristupom možeš postići najviše.

Što se samog dana snimanja tiče, nikada, ali apsolutno nikada na nižu ponudu, jer će te javnost kasnije pojesti po portalima, forumima i YouTubeu, ne želiš si to priuštiti.

Nevjerovatna situacija u kvizu 'Potjera': Takmičar nije znao na koga je izvršen atentat u Sarajevu

Nevjerovatna situacija u kvizu 'Potjera': Takmičar nije znao na koga je izvršen atentat u Sarajevu

Isto tako, ako nisi kapacitet ne idi na višu, zvuči super ići glavom kroz zid, ali ako si prosjek ili ispod nećeš proći niti išta postići time.

Ako imaš solidno znanje i doma to dobro izgleda, procjeni kakav ti je dan i slobodno na višu.

Kada gledaš doma, budi svjestan da pitanje na koje nisi odgovorio već čuo natjecatelja i onda prepoznao odgovor ne znači da znaš to pitanje. Velika je razlika između prepoznavanja i znanja. Takva pitanja si ne broji, već samo pitanja na koja si odgovorio ili u glavi zamislio odgovor prije natjecatelja. Tako ćeš imati najbolji dojam kako uistinu stojiš. Hrpa ljudi doma čuju odgovor i misle da zato što su čuli za njega da su znali, a da su sami u studiju ne bi ga se nikada sjetili. Lažno znanje", navodi se u odgovoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije