Garsonijera koja košta milion dolara: Pogledajte kako će živjeti oni koji kupe na stan na kruzeru

0
Radiosarajevo.ba
Garsonijera koja košta milion dolara: Pogledajte kako će živjeti oni koji kupe na stan na kruzeru
Foto: Business Insider / Život na luksuznom kruzeru

Storylines gradi rezidencijalni brod za krstarenje koji će bez prestanka putovati oko svijeta počevši od 2025. Cijena stanova na brodu MV Narrative kreću se od oko milion dolara za studio apartman s tzv. Murphy krevetom.

A, šta mogu očekivati oni koji kupe stan od milion dolara na kruzeru?

Za milion dolara dobit ćete garsonijeru od 22 kvadrata tzv 'skladišne jedinice', ormar i TV. Ali, umjesto spavaće sobe ili pregrade koja odvaja dnevni boravak od spavaćeg prostora, studio apartman nudi tzv. Murphy krevet što znači da se krevet može spremiti u zid kada se ne koristi.

Od nedjelje novi raspored letenja sa Sarajevskog aerodroma: Uvedeno sedam novih odredišta

Od nedjelje novi raspored letenja sa Sarajevskog aerodroma: Uvedeno sedam novih odredišta

Radnici koji će raditi s broda i koji se oslanjaju na Narrativeov WiFi mogu koristiti radni prostor na brodu ili iznajmiti privatne urede. Ali, ako bi radije radili 'od kuće', uvijek mogu koristiti stol i dvije stolice koji se nalaze tačno preko puta kreveta.

Mali šank odvaja ovaj životni prostor od kupaonice koja nema kadu.

Također, cijena garsonijere ne uključuje ni mjesečne "životne naknade" od oko 2600 dolara (oko 5.000 KM) po osobi u dvokrevetnoj jedinici, navodi kompanija. Ovaj trošak pokriva dnevnu hranu i piće u 20 brodskih restorana i barova, medicinsko osoblje, bazene, zabavni park, kuglanu i - wellness centar za stopala, za koji Storylines kaže da je najveći te vrste na moru.

Storylines gradi MV Narrative s 18 paluba i to će biti prvi luksuzni rezidencijalni brod za krstarenje koji će neograničeno putovati oko svijeta. Brod i njegovih 1000 putnika/stanovnika neće početi ovo jedinstveno cjeloživotno putovanje do 2025. godine.

Zanimljivo je da su mnogi stanovi, cijele palube, već rasprodani, što je potvrdila Katie Drew-Jensen, potpredsjednica marketinga Storylinesa.

Ukoliko imate više novca, u ponudi su i stanovi s četiri spavaće sobe na dva sprata, no za to morate izdvojiti osam miliona dolara.

A, tokom putovanja broda oko svijeta, stanovnici će moći provesti nekoliko dana na međunarodnim odredištima kao što su Istanbul, Turska; Kotor, Crna Gora i Palermo, Italija.

Dakle, da, platiti milion dolara za maleni stan može se činiti nerazumnim. Ali, za putnike koji se nikad neće umoriti od istraživanja novih zemalja, mogućnost da oplove planetu svake 3 i pol godine, dok žive na luksuznom brodu za krstarenje, čini se da se - isplati.

U našoj fotogaleriji pogledajte kako će izgledati život na brodu Narrative.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije