Fotopriča o bolu: Ovo je pravo lice karcinoma

Radiosarajevo.ba
Fotopriča o bolu: Ovo je pravo lice karcinoma
/ Foto: Andy Whelan
Harry Styles, član grupe One Direction, kontaktirao je porodicu četverogodišnje djevojčice koja boluje od raka i obećao je da će pomoći u njenom liječenju.

Naime, nakon što je Andy Whelan objavio na svom Facebook blogu fotografiju svoje kćerke uhvaćenu u trenucima kada proživljava najveći bol uslijed svoje bolesti, član grupe One Direction Harry Styles, kontaktirao je ovu porodicu i obećao da će snimiti specijalnu videoporuku za nju.

U toku je organizacija ovog poziva s lokalnom radijskom stanicom, prilikom kojeg će pjevač popularnog boy banda razgovarati s ovom djevojčicom kojoj je ostalo još veoma kratko vremena s obzirom na to da se nalazi u četvrtoj fazi karcinoma iz koje nema povratka, piše Daily Mail.

Također, do pisanja ovog teksta prikupljeno je preko 40.000 dolara preko stranice GoFoundMe koja je kreirana kako bi se prikupljale donacije za ovu djevojčicu.

Maloj Jessici karcinom je dijagnosticiran prije 13 mjeseci, a njen otac svakodnevno dokumentira u obliku fotografija njenu borbu protiv ove opake bolesti.

Slika koju je postavio na Facebook, a koja je postala viralna, opisana je kao: „Ovo je pravo lice karcinoma“ i upravo kao takva privukla mnogobrojne ljudi širom svijeta da pomognu u liječenju njegove kćerke.

U opisu fotografije, Andy Whelan je između ostalog napisao:

„Kao fotografu, veoma mi je važno uhvatiti istinu i realnost trenutka koji fotografiramo ma kako on bio bolan ili sretan. Ovo je najteža slika koju sam ikada uslikao, i na njoj se nalazi moja četverogodišnja kćerka. Ova fotografija pokazuje svu bol kroz koju prolazi ona i trenutak kada joj mi kao roditelji pokušavamo pružiti utjehu i snagu u borbi koju vodi protiv ove opake bolesti. Kao roditelj, mogu napisati hiljade riječi, pokušavajući opisati svu bolnu borbu, međutim s ovom slikom, vjerujem, da ću najbolje prikazati kroz šta prolazi moja Jessica.

Oni koji žele pomoći u prikupljanu novca za fond koji su kreirali njeni roditelji, to mogu uraditi preko internet stranice GoFundMe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije