Potresan odgovor autističnog dječaka na OVO pitanje na testu

Radiosarajevo.ba
Potresan odgovor autističnog dječaka na OVO pitanje na testu
Facebook / Bob Cornelius
Bob Cornelius pregledavao je upitnike postavljene na zidu škole u kojima su učenici navodili svoju omiljenu hranu, TV emisije, životinje ili najbolje prijatelje.

Kad je Bob ugledao upitnik svoga sina, osmijeh mu se zaledio na licu. Na pitanje "Navedi najbolje prijatelje", njegov je 11-godišnji sin napisao: 'Niko.'

Sinov odgovor toliko ga je potresao da je sliku njegovog upitnika objavio na Facebooku sa snažnom porukom svima onima koji su u kontaktu s autističnom djecom kakav je i njegov sin Christopher.

"Koliko znam, Christopherovi prijatelji iz razreda prema njemu nikad nisu biti naročito okrutni. No, ono što jesu učinili je da su ga odbacili. Da bi se nešto promijenilo, valja početi 'od kuće'. Roditelji moraju učiti svoju djecu da ne isključuju one koji su drugačiji. Christopher je krenuo u peti razred i još se prilagođava. Zaista bih želio da nađe barem jednog prijatelja", rekao je Bob.

"On ne može razgovarati o svojim osjećajima, niti se izraziti kako treba. Ali svejedno pati ako ga tako isključuju. On razumije puno više nego se čini. Jedini način da se to promijeni je da roditelji razgovaraju sa svojom djecom i uče ih prihvatanju", kaže Bob.

Bob Cornelius - Potresan odgovor autističnog dječaka na OVO pitanje na testu

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije