Fotografija iz Hrvatske hit na Redditu zbog nevjerovatnog razloga

Radiosarajevo.ba
Fotografija iz Hrvatske hit na Redditu zbog nevjerovatnog razloga
"Izbrojao sam bar osam slojeva boje u moru s plaže u Hrvatskoj", napisao je korisnik Reddita Boing333 pored fotografije koja je u svega nekoliko sati postala jedna od najpopularnijih na tom forumu.

Osam sati nakon objave nalazi se na petom mjestu najpopularnijih fotografija dana.

Jedan od razloga zbog kojeg je fotografija sa Zlatnog rata postala popularna jest rasprava koja se ubrzo razvila. Naime, ne vide svi osam boja, neki pišu da ih vide manje, dok drugi tvrde da ih ima barem 12. Jedan korisnik odlučio detaljnije proučiti fotografiju i došao do zapanjujućeg podatka.

"Ubacio sam fotografiju u softver za analizu spektra boja (radim u likovnom odjelu u školi) i prepoznao je 1176 različitih nijansi u moru", napisao je.

"To je nevjerojatno, trebao sam promijeniti naslov onda", odgovorio mu je Boing333, koji prema ranijim upisima potiče s Floride.

Rasprava se na trenutke udaljavala od fotografije pa su se razmjenjivali savjeti za posjetu Hrvatskoj.

"Čuo sam da je Hrvatska zaista prelijepa. No mislim da sam čuo da se jedna od bivših jugoslavenskih država još muči s minama i da morate paziti kad idete planinariti? Je li to Hrvatska", pitao je jedan Amerikanac kojem su neki objasnili da su područja s minama jasno obilježena, a drugi odgovorili da vjeruju da je ipak riječ o Bosni i Hercegovini.

Neke je zanimalo bi li Boing333 preporučio Hrvatsku kao destinaciju za medeni mjesec.

"Plus predivna je, minus prevelika je gužva na popularnim mjestima", napisao je on.

BNArCQG.jpg - undefined

Foto: Imgur

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije