Fotograf uslikao golo dijete dok spava na prljavim stepenicama u Manili

Radiosarajevo.ba
Fotograf uslikao golo dijete dok spava na prljavim stepenicama u Manili
Fotograf A.J.Laberinto je istraživao ulice Manile na Filipinima u aprilu 2014. godine i na prljavim stepenicama uličnog pothodnika ugledao je dijete kako spava.

A. J. je dao objašnjenje uz fotografiju djeteta na Facebooku:

"Stajao sam tamo i slikao sa mobitelom, okrenuo sam se i ugledao to dijete. Tek sam nedavno počeo slikati sve i svašta po Manili. Stajao sam tamo neko vrijeme a beba je samo ležala na podu. Nije umirala nego je čvrsto spavala. Prolaznici su vidjeli već dosta djece s ulice i beskućnika i znali su kako reagirati, samo su prolazili pokraj djeteta.

Kada sam završio s fotografiranjem upitao sam poznata lice kraj stepeništa, ljude koji zapravo žive kraj tih stepenica, gdje su roditelji tog djeteta. I taman se u tom trenutku pojavila žena sa prljavom odjećom i odmah odnijela dijete. To se dogodilo u nekoliko trenutaka. Djetetu sam prije četiri dana donio hrane, a ono i dalje živi na ulicama, jedinom krevetu kojeg je ikada znao.“

Iako su ove fotografije stare tri godine one i dalje stoje kao podsjetnik koliko bešćutni možemo postati na patnju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije