Kako Trump vidi Europu: BiH je Afganistan, a Slovenija Melanijina štala

Radiosarajevo.ba
Kako Trump vidi Europu: BiH je Afganistan, a Slovenija Melanijina štala
"U ljeto 2018. godine Donald i Melania Trump ubacili su čist veš u kofer i krenuli na put po Europi - evo šta se dogodilo poslije."

Ovim je riječima popularni Yanko Tsvetkov, autor mapa satiričnog karatera, predstavio svoje najnovije, genijalno djelo.

Naime, Tsvetkov od 2009. godine crta mape satiričnog karaktera, na kojima tretira razne političke situacije i odnose u svijetu. Tsvetkov ističe da kada je nacrtao prvu mapu 2009. godine nije ni sanjao da će "Atlas of prejudice" biti njegov najveći projekt u životu. 

"Prva stvar koju većinu Amerikanaca urade kada slete na Stari kontinent je da zagrle onog koji ih čeka tako jako da se čuje pucketanje kostiju, a onda uzviknu nešto kao Oh, EM ili nešto slično. Nakon ovoga dodaju vidio sam nevjerovatni dvorac iz aviona", navodi Tsvetkov na atlasofprejudice.com. 

Posljednja mapa koju je objavio pokazuje kako Donald Trump vidi Europu.

Pa tako je Crna Gora obilježena kao zemlja koja će biti uzrok trećem svjetskom ratu, a BiH, Srbija, Albanija, Makedonija su Afganistan. Rusija je zemlja predsjednika izborne komisije, a Mediteransko more je postalo more u kojem se teroristi utapaju.

Turska je nazvana Mini Putin. Slovenia je prema ovoj karti Melanina štala.

Pogledajte kako Trump vidi Stari kontinenta, prema Tsvetkovu.

mapa_fb.jpg - undefined

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije