Evo koliko bi seks trebalo da traje da se žene pita

Radiosarajevo.ba
Evo koliko bi seks trebalo da traje da se žene pita
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Ako ste se ikad zapitali koliko bi seks trebalo da traje da biste zadovoljili drugu stranu ili traje li to dovoljno dugo kod vas, stručnjaci tvrde kako imaju odgovor.

Naime, veliko istraživanje sprovedeno preko interneta na više od 3.800 seksualno aktivnih muškaraca i žena pokazalo je kako zaista postoji nešto što bismo nazvali "prekratko", "predugo" i "idealno".

Otkrili su kako žene u prosjeku žele da seks traje 25 minuta i 51 sekund, odnosno to im je idealna mjera za njihovo zadovoljstvo, piše IFL Science.

I dok se može pretpostaviti da bi muškarci na to odmahnuli rukom, čini se da se i oni slažu te preferiraju upravo toliku dužinu same penetracije - od oko 25 minuta i 43 sekunda.

Ali, studija je otkrila i kako muškarci često nisu objektivni što se tiče prosječne dužine njihove izvedbe te često precjenjuju koliko je seks trajao.

Stvarne brojke u suprotnosti s očekivanjima

Kod 27 posto ljudi seks u prosjeku traje od tri do sedam minuta, za 18 posto njih užitak je neprekidan od sedam do 15 minuta, dok tek 12 posto parova kaže kako im seks, odnosno sama penetracija, traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Kao glavne "krivce" za to navodi muškarce, premda se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od minuta, prenosi 24sata.hr

Više od 90 posto žena ne može doživjeti orgazam u roku od dva minuta, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto.

Šta je za žene prekratko, a šta predugo

Većina žena u studijama odgovara kako im je prekratko sve što traje kraće od pet minuta, dok su nešto "blaže" kod procjenjivanja onog što je predugo - za većinu je to seks koji traje duže od pola sata.

Ipak, ti podaci ne bi trebalo da deprimiraju muškarce, ističu istraživači, zbog toga što će žene zanemarivanje predigre, neiniciranje seksa, izbjegavanje pružanja oralnog užitka njoj te posvećenost isključivo genitalijama doživjeti kao veći prestup i grešku partnera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije