Mama desetero djece: Želim ih roditi još

0
Radiosarajevo.ba
Mama desetero djece: Želim ih roditi još
Foto: Instagram / Rodila je šest dječaka i četiri djevojčice

Nakon udaje za pastora Chrisa Rogersa (32) u oktobru 2008., mama Courtney Rogers (36) iz Novog Meksika u SAD-u rodila je šest dječaka i četiri djevojčice, a sada je ponovno u 33. sedmici trudnoće. Courtney bi trebala roditi kćer 19. novembra, ali ne planira stati s rađanjem - ona želi barem još jedno, prenosi The Sun.

Ovo će biti njihova prva beba rođena u zimskim mjesecima, a nada se kako će donijeti pravi osjećaj Božića, na koji par svake godine potroši hiljade na poklone za svoju djecu.

Courtney, čiji je život toliko pun obaveza da ima samo jedan spoj godišnje s Chrisom, rekla je:

"Drago nam je što opet očekujemo bebu. Jedva čekam držati našu malenu u naručju. Laknulo mi je kad sam čula otkucaje njezinog srca. Nikad nisam imala više od tri dječaka ili djevojčice zaredom pa je ovo novi rekord, jer je ona četvrta djevojčica po redu. Djeca su tako uzbuđena."

Chris i Courtney, koji mjesečno potroše hiljade dolara na hranu, voze se u kombiju s 15 sjedala, a djecu školuju kod kuće, u januarau su krenuli s novim mjerama štednje - prestali su jesti vani i srezali još neke troškove.

No, rijetke su prilike kad Chris i Courtney provode vrijeme sami. Prisjećajući se njihovog posljednjeg spoja u novembru 2019., rekla je:

"Šetali smo centrom i bili u restoranu. Ali porodica je ono što je važno predanim roditeljima", smatra Courtney.

"Želimo imati 12 djece, odnosno porodicu od 14 članova. Moj suprug je najstariji od desetero braće i sestara pa smo se prije vjenčanja dogovorili da ćemo imati barem toliko djece. Imati nekoliko djece odjednom u pelenama i puno kolica za nas je normalno - kaže Courtney. Courtney se svako jutro ustaje u 7:30 sati, kako bi se pobrinula da se djeca ustanu na vrijeme za školu, spreme se te doručkuju sve do 8 sati. 

Sva starija djeca rade kućanske poslove i pomažu kod pospremanja nakon doručka, prije početka nastave. Svako si sprema za ručak sendvič ili jede ostatak od večere, prije nego što mlađa djeca odspavaju, a druga pogledaju film ili odrade svoje zadatke.

Courntey se ne obazire na savjete Svjetske zdravstvene organizacije da se napravi razmak između trudnoća od 18 mjeseci do dvije godine i savjete ljekara da pauze budu duže kod nje zbog carskih rezova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije