Elton John i Judy Garland najveće gay ikone svih vremena

Radiosarajevo.ba
Elton John i Judy Garland najveće gay ikone svih vremena

Elton John i Judy Garland proglašeni su najvećim gay ikonama svih vremena prema anketi koju je na 5 hiljada homoseksualaca i lezbijki provela stranica OnePoll.com.

Britanski muzičar koji je sa svojim partnerom Davidom Furnishom 2005. sklopio civilno partnerstvo, proglašen je najpopularnijim muškarcem među homoseksualcima. Legendarna glumica Judy Garland koja je utjelovila lik Dorothy u Čarobnjaku iz Oza proglašena je najpopularnijom ženom među homoseksualcima.

Na listi žena lezbijke u manjini


Na listi muškaraca našli su se i pokojni pjevač Queena, Freddie Mercury, pjevač George Michael te David Beckham koji je jedini heteroseksualac među njima. "Samo jedan muškarac na listi nije gay, David Beckham. S druge strane, većina žena koje homoseksualci stavljaju na pijedestal su heteroseksualne. To samo pokazuje koliko je bitan način života, ne morate živjeti kao homoseksualac, već je bitno da prihvatate one oko sebe", rekao je glasnogovornik portala OnePoll.com.

Na listi žena uglavnom su glamurozne dive, a ne slavne lezbijke. Tako su svoje mjesto među gay ikonama našle Cher, Madonna, Kylie Minogue, Marilyn Monroe, Liza Minnelli i druge. Na obje liste našao se Paul O'Grady, britansko televizijsko lice i transseksualac .

10 najvećih muških gay ikona svih vremena:

1. Elton John
2. Freddie Mercury
3. Stephen Fry
4. George Michael
5. Oscar Wilde
6. Will Young
7. Alan Carr
8. Paul O'Grady
9. Boy George
10. David Beckham

10 najvećih ženskih gay ikona svih vremena:


1. Judy Garland
2. Kylie Minogue
3. Madonna
4. Cher
5. Liza Minnelli
6. Marilyn Monroe
7. Shirley Bassey
8. Lily Savage
9. Dusty Springfield
10. Barbra Streisand

index.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije