Egipat će mumificirati morskog psa koji je pojeo ruskog turistu - bit će izložen u muzeju?

0
Radiosarajevo.ba
Egipat će mumificirati morskog psa koji je pojeo ruskog turistu - bit će izložen u muzeju?
Foto: Printscreen / YouTube / Uhvaćeni morski pas

U Egiptu se radi na mumificiranju morskog psa koji je savladao ruskog turistu Vladimira Popova (23), a mumija životinje bi mogla biti izložena u muzeju, javljaju tamošnji mediji.

Dijelovi tijela mladog Rusa koji je živ pojeden na plaži u egipatskom odmaralištu u Hurghadi pronađeni su unutar morskog psa, a životinja je zatim iz osvete pretučena na smrt.

Oko Vladimira Popova (23) je morski pas tigar kružio u moru, a zatim ga je odvukao ispod površine dok je on vikao "Tata, spasi me!". Sve se dogodilo u egipatskom odmaralištu u Hurghadi. Turisti su istrčali iz mora, užasnuti promatrači su Vladimiru vikali da pliva dalje od morskog psa, no on ga je ipak dohvatio.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Morski pas tigar je zatim uhvaćen i čamcem odvučen na kopno, a okupljeni na plaži su ga zatukli.

U ponedjeljak 12. juna su stručnjaci s Instituta za pomorske nauke Crvenog mora započeli proces balzamiranja u Hurghadi u pripremi za izlaganje morskog psa u muzeju Instituta. Izvori su za medije otkrili da su iz želuca morskog psa uspjeli izvaditi žrtvinu glavu, prsa i ruke, a ribari su iz mora izvukli i drugu polovinu njegovog tijela.

Objavljena je i snimka na kojoj se navodno vidi kako specijalisti operiraju tijelo morskog psa, kojem su usta napunjena bijelim materijalom.

Daily mail piše, pozivajući se na lokalne medije, da je morski pas pojeo cijelo tijelo žrtve, a pobjegao je nakon što je primijetio približavanje ribarskog čamca, bacivši donji dio tijela u more. Ribari su izvukli taj dio tijela, a zatim krenuli u porjeru za morskim psom dok ga nisu uhvatili.

Dr. Mahmoud Dar, profesor na egipatskom Nacionalnom institutu za pomorske znanosti otkrio je da se radilo o ženki morskog psa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije