Ljekari iznenađeni: U stomaku pacijentkinje pronašli eksere, šarafe i armaturu

Radiosarajevo.ba
Ljekari iznenađeni: U stomaku pacijentkinje pronašli eksere, šarafe i armaturu
Nakon što su operirali jednu penzionerku, ruski doktori ostali su iznenađeni sadržajem njenog želuca koji je u sebi krio 152 različita metalna predmeta.

Kako je navedeno riječ je o 74-godišnjoj Ruskinji, koja je u bolnicu došla zbog totalno drugih problema, no onda je detaljnim pregledima utvrđeno kako njen stomak sadrži 152 šarafa, eksera, matice i druge metalne predmete, prenosi Cetusnews.

Doktorica Irina Goliševa, koja je obavila proceduru, utvrdila je da su grlo i jednjak pacijentkinje u idealnom stanju, ali zatim je endoskop otkrio neočekivani sadržaj želuca: u njemu se nalazila ogromna količina stranih metalnih tijela.

Poslije detaljnog pregleda doktorka je utvrdila da se radi o ekserima i šrafovima. Pokušala je pomoću endoskopa da ih izvadi, ali je uspjela da izvuče samo četiri eksera. Nije željela ženu da izlaže daljem riziku i hitno je pozvala hirurge radi konsultacija.

Među uklonjenim stranim tijelima bili su dugački ekseri, veliki šarafi, matice, reze za vrata, dijelovi armature dugi do 15 centimetara, pa čak i srebrni lančić finoće 925. Na kraju su iz želuca izvađena 152 metalna predmeta koji su već počeli da oksidiraju, a niko nije mogao da kaže koliko dugo su se predmeti tu nalazili.

Pacijentkinja ne može da objasni kako su se ekseri i šrafovi našli u njenom stomaku, jer je poslije moždanog udara djelimično izgubila moć govora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije