Dodik i Kusturica o snimanju filma "Na Drini ćuprija"

Radiosarajevo.ba
Dodik i Kusturica o snimanju filma "Na Drini ćuprija"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i režiser Emir Kusturica razgovarali su danas u Banjoj Luci o snimanju filma "Na Drini ćuprija" po romanu nobelovca Ive Andrića i izgradnji "kamengrada", neophodnog za tu namjenu.

„Vlada RS-a će, na bazi projekta koji će biti urađen, osigurati određene odluke, te dati određenu logistiku i učiniti sve da to bude prepoznatljivo mjesto, koje, spojeno s 'Drvengradom', može da predstavlja veliku turističku atrakciju potrebnu za oporavak čitavog kraja, što će dovesti stotine hiljada ljudi godišnje u posjetu tim destinacijama“ rekao je Dodik.

On kaže da je izgradnja autentičnog ambijenta neophodna za snimanje filma, ali i za turističu i kulturnu prezentaciju Višegrada.
Režiser Emir Kusturica naglasio je da će se za potrebe filma oko ćuprije praviti grad od kamena, kako bi se Drina i Višegrad vratili u "oplemenjeno filmsko područje".

Kusturica je sinoć u Banjoj Luci s "No smoking orkestrom" održao koncert.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije