Dobila otkaz, pa sada na svijećama zarađuje milione: "U roku od tri dana vratili smo svoj novac"

0
Radiosarajevo.ba
Dobila otkaz, pa sada na svijećama zarađuje milione: "U roku od tri dana vratili smo svoj novac"
Foto: Instagram / Gaby Jones

Gaby Jones (26) iz Londona prije dvije je godine tokom prvog lockdowna u Engleskoj dobila otkaz u ugostiteljstvu, pa se odlučila na kreativni biznis od kuće.

S nešto više od dvjesto funti koje su joj ostale na računu, u martu 2020. krenula je u ostvarenje svojih snova biznisom sa svijećama.

Napravila je prvi kalup ženskog trupa koji slavi ljepotu žene, te ju nazvala 'Caïa', po rimskoj božici vatre. Njen je početak bio u kuhinji tete njenog dečka, a kako kaže, uništila je nebrojene lonce i posude dok nije uspjela napraviti svijeću kako ju je zamislila.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cg4BQ36IrTf/[/instagram]

Prvo je napravila veliku bijelu svijeću u obliku stražnjice, koja je na sebi imala dva fitilja.

"Htjeli smo napraviti ogromnu svijeću koju niko nije napravio. Ljudi bi vjerojatno rekli da biste trebali početi s manjim jer bi to bilo jeftinije za napraviti, ali mi smo htjeli poslati snažnu poruku", rekla je Gaby pa objasnila:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CcF0WKsl4hO/[/instagram]

"Napravili smo naš prvi kalup na koji smo potrošili sve novce, bio je stvarno skup. Bio je to veliki rizik. Nakon što smo ih plasirali, reakcija je bila nevjerojatna. U roku od tri dana vratili smo svoj novac i bili profitabilni".

Dvije sedmice kasnije, Gaby je dobila mail od lanca trgovina Selfridges, koji je naručio njene svijeće. 14 različitih trgovačkih lanaca počelo je prodavat svijeće, a kupovali su ih i slavni poput Chrissy Teigen.

Kuhinja je Gaby postala vrlo brzo mala, pa je otvorila vlastiti studio, a njen je brend postao poznato ime.

"Bila sam jako ponosna na otvaranje vlastitog studija, a ubrzo smo se proširili i na američko tržište", rekla je ona, prenosi 24sata.hr.

U dvije godine Gaby je na svijeće zaradila gotovo 4,5 miliona kuna.

"Jako sam zahvalna kako se sve odigralo"m zaključila je Gaby.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije