Vratili se kući i zatekli životinju - na kauču. Nije se prepao ni mačke: "Pristojno društvo"

0
Radiosarajevo.ba
Vratili se kući i zatekli životinju - na kauču. Nije se prepao ni mačke: "Pristojno društvo"
Foto: Pexels/ Facebook / Tuljan u kući/ Ilustracija

Znatiželjni mladi tuljan vraćen je u more nakon što je ušao u dom na Novom Zelandu, maltretirao mačku koja tamo boravi, motao se po hodniku nekoliko sati dok su djeca spavala na spratu i, nekim čudom, ništa nije uništio.

Porodica Ross s planine Maunganui bila je više nego iznenađena kada je u srijedu ujutro pronašla tuljana u kući, koji je udaljen oko 150 metara od obale.

Phil Ross, koji je slučajno morski biolog, rekao je da je šteta što on jedini nije bio kod kuće u to vrijeme.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

"Velika je šala da je ovo doista jedina porodična hitna situacija u kojoj bi bilo korisno imati morskog biologa u kući. Stvarno mi je promakla prilika da zablistam", rekao je Phil, piše The Guardian, prenosi Index.

Bračni par tuži komšije zbog pijetla: Kukuriče 200 puta dnevno kada ga zaključaju s kokoškom

Bračni par tuži komšije zbog pijetla: Kukuriče 200 puta dnevno kada ga zaključaju s kokoškom

Ross je rekao da je njegova žena Jenn ustala malo prije šesti sati ujutro u srijedu kako bi otišla u teretanu.

"Dok je ulazila u auto, nešto je zalajalo ispod i odšuljalo se. Mislila je da je to nečiji pas i nije baš previše razmišljala o tome", kazao je.

Vratila se oko 7 ujutro, otvorila vrata i pronašla "slatkog malog tuljana".

"Malo se uplašio i odjurio niz hodnik do slobodne sobe", rekao je Phil i dodao da je tuljan vjerojatno ušao kroz vrata za mačku.

Vjeruje da je naišao na porodičnu mačku Coco netom nakon što je Jenn napustila imanje i vjerojatno je bio u kući oko sat vremena.

"Mačka bi otišla braniti svoj teritorij i očito tuljan nije bio toliko zastrašen kao neki psi, tako da je Coco sigurno odjurila u kuću kroz mačja vrata, a tuljan ju je zasigurno slijedio", kazao je Ross.

Tuljan je proveo vrijeme u slobodnoj sobi i na kauču prije nego što ga je Jenn uspjela izvesti kroz ulazna vrata u vrt. Rendžer Odjela za zaštitu prirode pojavio se u 10 sati ujutro kako bi ga odnio natrag u more.

Tuljan, kojemu je obitelj dala nadimak Oscar, u skladu s dugom tradicijom davanja tog imena tuljanima u zajednici, pokazao se kao pristojno društvo, rekao je Ross.

U međuvremenu je mačak Coco dojurio do susjedove kuće.

Po povratku u vlastiti dom odbio je sići jer je bio "očigledno prilično traumatiziran". Ross je rekao da nije neobično vidjeti mlade tuljane kako lutaju tim područjem u ovo doba godine jer se mladunci odbijaju od dojenja i kreću sami u svijet.

"Pretpostavljam da, kao i svi tinejdžeri, ne moraju nužno donositi razumne odluke", kazao je Ross.

Of all the homes for a #seal to enter, one managed to chase a cat into, and give itself a tour of our marine biologist,...

Posted by The University of Waikato on Thursday, August 18, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije