Dječiji zadatak koji mnogi odrasli ne znaju riješiti: Koji broj dolazi umjesto upitnika?

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gogo

Ipak....nije 7 nego - 8!

Micky

Zadatak je postavljen tako da åpstoje najmanje 2 rijesenja. Poenta je u tome da se od ispitanika trazi da "pogodi" na koje je rijesenje mislio postavljac pitanja a ne da pronadje moguca rijesenja. Nemoguca misija.

Margo

Nije problem za upitnik umesto njega je broj 15. Nije mi jasno kako sabirajuci 13 i 7 ste dobili rezultat 21

Ha ja

Kada se postavlja ovakva vrsta zadatka onda se to radi tako da moze postojati samo 1 rjesenje, a mi ovde imamo 2. 15 se savrseno uklapa i ne moze se reci da je netacno, jer vi niste dobro osmislili zadatak.

Malduk

Pa naravno 12

/ Najnovije