Dječak uzeo maminu karticu i potrošio 17.000 KM samo na jednu igračku

Radiosarajevo.ba
Dječak uzeo maminu karticu i potrošio 17.000 KM samo na jednu igračku
Foto: Ebay / Golden Billy Banana iz kolekcije Coles Stikeez

Jedan sedmogodišnji dječak iz Sydneyja kupio je maminom kreditnom karticom minijaturnu igračku s eBaya za 7.600 funti (oko 17.000 KM). Ogromnu količinu novaca dječak je potrošio na rijetku igračku Golden Billy Banana iz kolekcije Coles Stikeez, piše Mirror.

Dječak, koji je inače autističnog spektra, veliki je obožavatelj ove rijetke kolekcije i prethodno je zatražio dopuštenje mame Donne Jacob da kupi rijetki predmet.

Međutim, kada je to ona odbila, na internetu je uz pomoć porodičnog računala pronašao jedan kolekcionarski primjerak i kupio ga uz pomoć već snimljenih podataka mamine kreditne kartice.

Minijaturna igračka na eBayu košta oko 17.000 KM - undefined

Donna nije shvatila što se dogodilo sve dok nije dobila potvrdu o kupovini sljedećeg dana. Odmah je kontaktirala prodavače da joj vrate novac, ali njezine molbe nisu bile uslišene.

Donna tvrdi da su joj s eBayja poručili da je incident “prijateljska prijevara” i da joj vjerojatno neće vratiti novac.

U više je navrata kontaktirala svoju banku, eBay i PayPal u očajničkom pokušaju da vrati novac. Na kraju je eBay, ipak, pristao vratiti novac nesretne mame.

„Između PayPala i banke, trebao bi postojati barem jedan osigurač koji kaže “čekaj, ovo nije u redu'”, kaže Donna i naglašava da, inače, ne troši 10.000 dolara u jednoj transakciji, tako da im svakako trebaju protokoli koji će to spriječiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije