Dizajnerica odlučila da zamrzne svoju preminulu mačku: "To što je mogu dotaknuti je zaista posebno"

3
Radiosarajevo.ba
Dizajnerica odlučila da zamrzne svoju preminulu mačku: "To što je mogu dotaknuti je zaista posebno"
Foto: Printscreen / TikTok / Soren High

Dizajnerica Soren High iz Oregona nakon gubitka mačke odlučila je sačuvati. Ne u svom srcu, nego u svom stanu. Platila je oko 3200 dolara kako bi se njena 16 godina stara mačka Loki podvrgnula procesu koji se inače koristi u industriji proizvodnje hrane - riječ je o smrzavanju (freeze dry).

Bez voljene ljubimice ostala je naglo. Bila je privremena udomiteljica psa, koji je napao i ubio njenu mačku.

"Šetala sam psa, koji je vidio zeca i uspio se otrgnuti s uzice kako bi pojurio za njim. Zec je preskočio preko moje mačke, ona je onda pojurila, on je krenuo za njom i napao je. To je jedan od najtežih gubitaka u mojem životu. Nikad nisam osjetila nešto ovako, posebno zato što je njen gubitak bio posve neočekivan. Da, imala je 16 godina, ali zapravo nisam bila spremna na to da je izgubim - rekla je Soren, prenosi Daily Mail.

Šta se desilo dječaku (2) čiji su posmrtni ostaci pronađeni u Francuskoj? Mnogi imaju jezivu teoriju

Šta se desilo dječaku (2) čiji su posmrtni ostaci pronađeni u Francuskoj? Mnogi imaju jezivu teoriju

Zbog toga je odlučila svoju ljubimicu poslati na smrzavanje, a cijeli je proces dokumentirala u snimkama, koje je objavila na TikToku.

Nakon što je mjesec dana tijelo mačke držala u zamrzivaču, poslala je Loki u Ohio, gdje su njeno tijelo i srce trajno smrznuti, a ostali organi su kremirani.

@lokicat_meows

Replying to @Kayla Christian these comments are getting old. But truthfully how you feel about how i face loss has nothing to do with you. And how you feel about it has nothing to do with me either. We can experience the world, and the loss within in it different than those around us. And thats a beautiful diversity that im glad exists. #petpreservation #petmemorial #freezedriedpets #grief #loss #fypシ #foryou #catmemorial #catsoftiktok #petsoftiktok #aftercare

♬ Sweet Sunset - Tollan Kim & dulai

S kompanijom Animal Family Pet Preservation, koja postupak provodi, dogovorila je da želi da Loki bude uređena tako da leži i ima otvorene oči.

"To što je opet mogu dotaknuti je zaista posebno. Vidim je u kući, znam da je ovdje i mislim da mi je ovaj postupak pomogao da se nosim s boli koju osjećam", dodala je.

@lokicat_meows

Replying to @Jinger snap cleaning Lokicats glass eyes ❤️ i wish they were her real eyes. They really were special eyes. #petpreservation #petmemorial #foryou #catmemorial #fypシ #grief #loss #freezedriedpets #catsoftiktok #aftercare

♬ where is my mind (piano version) - your movie soundtrack

Njena ljubimica će uvijek ostati jednakog izgleda, samo mora paziti da je ne izlaže direktnom sunčevom svjetlu i da nije u previše vlažnim, kao i jako vrućim prostorima. U ormaru ima urnu u kojoj se nalaze kremirani organi njene ljubimice.

@lokicat_meows

Replying to @beetotheknee freeze drying is a permanent process. Since she is organic, she can break down. Meaning: she can mold she can be damaged by sunlight she can rehydrate and she can melt. taking care of a freeze dried pet is very simple, but it does require mindfulness in order to maintain your pet for as long as possible . #freezedriedpets#petmemorial#petpreservation#grief#loss#blackcat

♬ Cena Engraçada e Inusitada - HarmonicoHCO

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije