Divna gesta: Sklonio mačku od vrućina u radnju, a ona mu ujutro okotila mačiće

Anadolija
Divna gesta: Sklonio mačku od vrućina u radnju, a ona mu ujutro okotila mačiće
Foto: AA / Mačići

Trgovac u prodavnici u turskom Siirtu Remzi Tez, unio je mačku u prodavnicu kako bi je zaštitio od sunčeve toplote, a onda je ujutro vidio da je na svijet donijela osam mačića.

Naime, Tez je prije nekoliko dana unio mačku u prodavnicu kako bi je zaštitio od sunca, a kada je ujutru došao na posao, dočekalo ga je iznenađenje.

Onda je mački i njenim mladuncima napravio mjesto gdje će moći boraviti bez da ih iko uznemirava, a podršku mu pružaju i radnici i stanovnici naselja u kojem se prodavnica nalazi.

Dodao je kako je od malih nogu učio kako se ponašati prema napuštenim životinjama i da je mačka prije nekoliko dana uporno pokušavala ući u prodavnicu gdje je temperatura bila mnogo niža nego napolju.

”Kad sam ujutru otvorio vrata prodavnice čuo sam mačiće. Bilo ih je osmero. Od kartona sam im napravio mjesto gdje ih niko neće uznemiravati. Prijatelji su počeli donositi mlijeko i meso za majku i mladunčad. Svi su ih zavoljeli“, rekao je Tez.

Jedna od klijentica Serap Aslan oduševljena je potezom trgovaca te dodala kako su životinje osjetljive temperature zraka, bilo da su povišene ili snižene.

Smatra da je potrebno životinjama ostavljati vodu i hranu, naročito u vrijeme kada su povišene temperature.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije