'Dijete duge': Trudnica koja je oduševila svijet

Radiosarajevo.ba
'Dijete duge': Trudnica koja je oduševila svijet
Jessica i Kevin Mahoney uspjeli su da prebrode najteži period u svojim životima i konačno dobiju dugo željeno drugo dijete.

Bračni par Mahoney sa plodnošću se mučio dugo vremena nakon prvog djeteta, da bi Jessica konačno zatrudnjela po drugi put, piše Today.

Međutim, tada je u njihovim životima počela prava “oluja”.

Jessica je šest puta izgubila bebu, ali ona i njen muž nisu odustajali. Da bi zabilježili momenat i sreću kada je konačno uspjela da ostane u drugom stanju, Kevin je odlučio da anagažuje fotografa Joann Marrero čija je specijalnost dokumentovanje trudnoće i veličanstvenost porođaja. Joan i Jessica su se dogovorile da tema slikanja bude duga. Duga koja dolazi poslije velike oluje koja predstavlja konačno njihovo drugo dijete.

Inače "dijete duge" je beba koja se rodi poslije pobačaja i predstavlja nadu i moć neodustajanja. Joan koja je osmislila dugu uz pomoć raznobojnih dimnih bombi, podijelila je emotivnu priču bračnog para Mahoney, na koju nije ostala imuna ni popularna stranica na Facebooku Birth without fear koja ima nekoliko stotina pratilaca i ohrabruje roditelje da podijele svoje priče sa svijetom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije