Detalj s hrvatske večeri u NBA-u razbjesnio Bosance: Burek sa sirom ne postoji!

Radiosarajevo.ba
Detalj s hrvatske večeri u NBA-u razbjesnio Bosance: Burek sa sirom ne postoji!
Instagram / Displej u Madison Square Gardenu
Dan hrvatske baštine koji se održao u Madison Square Gardenu u New Yorku na dan NBA utakmice između New York Knicksa i Indiana Pacersa bilo je u znaku Hrvatske.

Prije samog meča, svi prisutni gledaoci u dvorani  Madison Square Gardenu u New Yorku imali su priliku "probati i jedno od omiljenih jela Hrvata - burek, odnosno kako je na displeju pisalo boo-rek".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pick&Roll (@pick.and.rooll) on

"Pečeno tijesto punjeno govedinom i sirom", napisali su Amerikanci na glavnom displeju u dvorani i izazvali burne reakcije.

Nakon što je fotografija displeja stigla do Balkana krenule su rasprave.

"Burek nije sa sirom nego s mesom samo. Može biti miješani s krumpirom, po ko zna koji put mediji obmanjuju američku javnost",  samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

Općepoznata pojava na Balkanu jeste ta da biste bh. građanina, Bosanca izbacili iz takta, potrebne su vam samo tri riječi - burek sa sirom.

Podsjetimo, ekipa portala Index.hr u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u 2017. godini radila je anketu i pitala Sarajlije šta je to burek sa sirom.

U Bosni i Hercegovini burek je jelo isključivo od mesa. Bosanci ostale vrste nazivaju pitama (sirnica, krompiruša, zeljanica...).

Na ulicama Sarajeva su provjerili "kako Bosanci reagiraju kada ih pitaju za burek sa sirom te hoće li pronaći osobu koja ih neće ispraviti i reći da burek može biti samo s mesom."

Takvu osobu nisu pronašli...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije