Deset vrsta zagrljaja koji otkrivaju sve o vašoj vezi i vašem partneru

Radiosarajevo.ba
Deset vrsta zagrljaja koji otkrivaju sve o vašoj vezi i vašem partneru
/ Ilustracija
Obratite pažnju kako se grlite s partnerom i to će vam otkriti puno toga, možda i više nego želite priznati, jer upravo zagrljaj otkriva dubinu i karakter ljubavne veze.

Kako piše Espreso, postoji mnogo različitih vrsti zagrljaja, a ako se radi o ljubavnoj vezi, stručnjaci su izdvojili ovih 11 vrsti, svaka otkriva puno toga o vezi.

Zaštitnički

Zastitnicki_Zagrljaj.png - Deset vrsta zagrljaja koji otkrivaju sve o vašoj vezi i vašem partneru

Ovakav način grljenja pokazuje da je partneru važan osjećaj sigurnosti u vezi. Partner koji stoji s leđa i grli preuzima ulogu zaštitnika, a radi se o muškarcu, on time pokazuje kako želi da bude utočište ženi koju grli. Veza u kojoj su učestali ovakvi zagrljaji pokazuje da partneri brinu jedno o drugom i imaju veliku količinu poverenja.

Sa rukama na leđima 

Ruke_na_Ledjima.png - Deset vrsta zagrljaja koji otkrivaju sve o vašoj vezi i vašem partneru

Partneri trljaju dlanovima leđa jedno drugom dok se grle i time pokazuju koliko im je stalo, da su judno drugom potpora i utjeha. Veza s pretežno ovakvim zagrljajima je otvorena, ali i ranjiva jer se leđa smatraju vrlo ranjivim dijelom tijela.  

Tapkanje po leđima

Tapkanje_po_Ledjima.png - Deset vrsta zagrljaja koji otkrivaju sve o vašoj vezi i vašem partneru

Tapkanje partnera po leđima tokom zagrljaja ukazuje na prijateljstvo i osjećaj ugodnosti, ali u takvoj vezi nema previše intimnosti, bliskosti ili romantike. Partner koji to radi drugoga smatra ugodnim društvom, ali više prijateljem ili čak, na neki način, rođakom, nego ljubavnikom. Možda ni on sam toga nije svjestan. 

Spori ples

Spori_Ples.png - Deset vrsta zagrljaja koji otkrivaju sve o vašoj vezi i vašem partneru

Tu se radi o vrlo romantičnoj vezi, a grljenje liči na lagani, ljubavni ples. Jedan partner stavlja drugome ruke oko vrata, a drugi njemu oko struka. Lica su im vrlo blizu. Ovakvi zagrljaji učestaliji su kod mladih parova koji su na početku veze, ali ako postoje i nakon više godina veze, to znači da je romantika među partnerima i dalje na visokom nivou.

Zagrljaj sa stane

Zagrljaj_Strane.png - Deset vrsta zagrljaja koji otkrivaju sve o vašoj vezi i vašem partneru

Parovi koji se ovako grle su partneri u svemu i potpora jedno drugome, ali udaljili su se od romantike i postali veoma dobri prijatelji. Oni su čvrsto povezani i psihički i fizički, i velika su potpora jedno drugome zbog čega im je mnogo stalo do toga da partner bude sretan i nasmijan. 

Petlja

Petlja.png - Deset vrsta zagrljaja koji otkrivaju sve o vašoj vezi i vašem partneru

To je vrlo čvrst zagrljaj koji čak ponekad i zaboli, a pokazuje strah od gubitka partnera, odnosno napuštanja. Par je u ovakvom zagrljaju isprepleten rukama, a međusobno stiskanje ponekad ostavlja bez daha, bukvalno. U ovakvoj vezi vlada duboka i iskrena odanost, a partneri ne vole da budu razdvojeni. 

Leteći

Leteci.png - Deset vrsta zagrljaja koji otkrivaju sve o vašoj vezi i vašem partneru

Ovakva veza pršti strašću i požudom. Jedan partner nogama grli drugoga dok sjedi ili dok ga drugi drži u zraku. Dubina osjećaja u vezi ovdje nije toliko bitna koliko konstantna fizička žudnja jednoga za drugim, odnosno stalna želja za seksom. Partneri u ovakvoj vezi jednostavno ne mogu odoljeti da skoče jedan na drugoga čim se ugledaju, ali to ne mora značiti da će veza potrajati.

Londonski most

Londonski_Most.png - Deset vrsta zagrljaja koji otkrivaju sve o vašoj vezi i vašem partneru

Partneri koji se ovako grle možda ni ne bio trebalo da budu zajedno jer pokazuju želju za što većom distancom jedno od drugoga. Oni se tokom zagrljaja približe gornjim dijelom tijela, ali noge su im udaljene koliko god je moguće. Njihova veza je površna i puna neslaganja, ali najdublje emocije koje osjećaju otprilike su jednake onima koje ljudi inače osjećaju prema poznanicima.

S pogledom u oći

Pogled_Oci.png - Deset vrsta zagrljaja koji otkrivaju sve o vašoj vezi i vašem partneru

Njihove duše su jednostavno povezane. Oni se grle i istovremeno gledaju u oči, kao da prodiru jedno drugome duboko u dušu. Razumiju se, a osiećanja su duboka i iskrena. Veza u kojoj se partneri ovako grle je prepuna duboke ljubavi i jake povezanosti, kakva bi prava veza i trebala biti.

Krpena lutka

Krpena_lutka.png - Deset vrsta zagrljaja koji otkrivaju sve o vašoj vezi i vašem partneru

Tu se radi o jednosmjernoj vezi u kojoj je jednom partneru (onome koji grli) stalo do veza, a drugome (kome ruke vise kao krpenoj lutki) baš i nije. Tu se radi o dubokoj neravnoteži u vezi, odnosno neravnoteži među partnerima. Ovakva veza nije sretna niti će takvom biti u budućnosti. Mučenje je za oboje i najbolje ju je prekinuti, i tako dati šansu jedno drugome za pronalaženjem prave ljubavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije