Da vas vidimo: Ko ima prednost na ovoj raskrsnici?

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Guest

Odgovor vam nije tacan,ponovo provjerite..l.p.

KRIVO STE ODGOVORILI!

Odgovor je: prvo ide autobus, kamion, pa automobil.

Nemam polozen vozacki al znam ovo

Kamion, ima romb znak prava prvenstva, zatim bus jer ima trokut to znaci nailazak na druge sa pravom prvenstva a zatim auto jer se mora zaustaviti jer ima znak stop. Sva tri znaka su razlicita i uocljiva iz svih pravaca zbog svog jedinatvenog oblika. Kategorizacija ispod znakova oznacava sljedece pravilo prava prvenstva sa dva romb znaka

Bizmark

Na bezobrazni prolazi prvi

Znak Stop...

... znaci da svi drugi moraju stat da bi ti prosao, sto govori da zeleni ide prvi, drugi ide autobus, jer ide u istom pravcu kud i zeleni, sto i sam znak sugerise: iz pravca kretanja u pravac kretanja... treci ide kamion jer ima istu ili slicnu boju kao i znak obavjestena za prevozna sredstva koja naidju na njega...

Pravilo prvenstva desne strane

Prvo kamion jer ide sa ceste sa pravom prvenstva , zatim automobil koji je sa desne strane autobusa a zadnji autobus. Najbolje na ovakvim i sličnim raskrsnicama postaviti semafor.

Raskrsnica sa cestom s prednošću prolaska

Naopako okrenut prazan trokut oivičen crvenom linijom. Označava blizinu raskrsnice na kojoj vozać mora dati prednost svim vozilima što se kreću cestom na koju nailazi.

STOP

Obavezno zaustavljanje i propuštanje svih vozila koja se kreću cestom NA KOJU ulazi.

Cesta sa pravom prvenstva prolaska

označava cestu ili dio ceste na kojem vozila imaju pravo prvenstva prolaska prema vozilima koja se kreću cestama što se križaju sa tom cestom ili dijelom ceste.

Roki

Autobus,kamion pa malo auto

/ Najnovije