Da li je riješena misterija Bermudskog trougla?

Radiosarajevo.ba
Da li je riješena misterija Bermudskog trougla?
Bermudski trougao godinama je u centru svjetskih misterija, različite teorije zavjere su godinama služile kao objašnjenje za neobične događaje.

Nakon velikog eksperimenta, naučnici vjeruju da se svi neobični događaji mogu objasniti kao prirodni fenomen. Istraživači sa University of Southampton smatraju da je ovo područje često poharano valovima koji mogu dostići visinu i preko 30 metara, te da upravo oni mogu biti uzrok velikog broja mrtvih.

Kao dio dokumentarca "The Bermuda Triangle Enigma", rađenog u produkciji Channel 5, istraživači su napravili brod USS Cyclops, brod koji je nestao 1918. godine. U ovoj nesreći poginulo je 306 putnika i cijela posada, a nikada nisu pronađeni ostatci.

U kontroliranim uslovima napravili su velike valove, kojima prema mišljenju naučnika nije trebalo dugo vremena da brod potope u potpunosti.

Dr Simon Boxall, smatra da se na području Bermudskog trougla susreću tri velike struje koje dolaze iz raličitih pravaca, te stvaraju idealne uslove za ove opasne valove.

Prema podacima koje su prikupili, ovi valovi stvaraju idealne uslove za nastanak valova i visokih i preko 30 metara, koji su smrtonosni, a u nekim slučajeva mogu prelomiti brod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije