Da li je ovo najgori opis seksa?

Radiosarajevo.ba
Da li je ovo najgori opis seksa?
Arhiv / Ilustracija
Britanski časopis "The Literary Review" objavio je ovogodišnje finaliste za Bad Sex in Fiction Award, tj. nagradu za najgori književni opis seksa.

Ovo neželjeno priznanje dodjeljuje se već više od 20 godina, a među nominiranima za 2016. su Janet Ellis, Ethan Canin, Robert Seethaler i drugi.

Ove godine među nominiranima nema svjetski poznatih književnih imena, iako su čitatelji predlagali Iana McEwana za roman ‘Nutshell’ i Jonathana Safrana Foera za roman ‘Here I Am’, no stručni žiri "The Literary Reviewa" zaključio je da nisu dovoljno loši u svojim opisima seksa.

Nije prošao ni govor Donalda Trumpa o tome kako žene treba ‘uhvatiti za p…’.

Bad Sex in Ficition Award dodjeljuje se za "nevjerojatno lošu scenu opisa seksa u inače dobrom romanu", s ciljem da obeshrabri "slabo napisane, nepotrebne i dosadne pasaže u suvremenoj književnosti’"

Ove godine se među izdvojenima nalaze literarni momenti poput:

"Moje cijelo tijelo je ušlo u nju." (Erri de Luca)

i doista bizarnog opisa seksa junakinje iz romana Janet Ellis s mladim stočarom koji prvo izjavi kako je njezino uzbuđeno uzdisanje ‘najljepši zvuk koji je dosad čuo, ljepši i od krava koje pasu travu’, a onda mu partnerica ‘izbaci sve misli o marvi iz glave’.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije