"Najmanji" Guinnesov rekord: Njih dvoje su najniži bračni par na svijetu

Anadolija/Radiosarajevo.ba
"Najmanji" Guinnesov rekord: Njih dvoje su najniži bračni par na svijetu
Guinnessova knjiga rekorda svakodnevno se puni novim rekordnim dostignućima ili prirodnim fenomenima diljem cijelog svijeta. Ovog puta jedan zaista simpatičan rekord stigao nam je iz Brazila.

Naime, ovih dana bračni par Gabriel da Silva Barros, Paulo i Ktyucia upisani su u Guinnessovu knjigu rekorda kao najniži bračni par na svijetu, sa ukupnom, zajedničkom visinom od svega 181.41 centimetar.

Paulo, koji je visok 90,28 centimetara i Katyucia visoka 91,13 centimetara upoznali su se 2006. godine, a tokom ovog mjeseca vjenčali su se u rodnom gradu

Inače, njih dvoje kažu kako svakodnevno privlače pažnju svojom visinom, ali da im ljubav koju osjećaju jedno prema drugom daje snagu. Iako su se susreli sa brojnim problemima tokom života, budući da Paulo nije mogao samostalno hodati do 21. godine, nego je koristio tricikl sve dok prije osam godina nije prohodao uz ugranju ortopetskih čizama, danas njih dvoje imaju normalan život te "Paulinho Gigante", kako ga zovu u njegovom kraju, čak i vozi posebno dizajniran automobil.

"Sretni smo što smo ušli u Guinnessovu knjigu rekorda. Vjerujemo da ovako možemo ohrabriti ljude da ne gledaju fizičke razlike u drugima i da znaju da se svi trebaju tretirati jednako. Mi jesmo niski, ali imamo velika srca koja imaju dovoljno ljjubavi za sve. Pred nama su izazovi i zajedno ćemo ih rješavati", poručio je Paulo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije