Čudo prirode: Farmer pronašao džinovsko kokošje jaje

Radiosarajevo.ba
Čudo prirode: Farmer pronašao džinovsko kokošje jaje
Scott Stockman iz Australije godinama se bavi proizvodnjom domaćih jaja, no jaje kakvo je nedavno pronašao i njega je iznenadilo.

Na farmi Stockman's Eggs u Queenslandu pronađeno je kokošje jaje koje je tri puta veće od prosječnog kokošjeg jajeta, a njegova veličina iznenadila je radnike, kao i vlasnike farme. 

jaje_news.jpg - undefined Foto:news.au

Jaje je težilo čak 176 grama, čak tri puta više nego što je težina prosječnog jajeta, ali nije samo veličina iznenadila farmere već i ono što se u jajetu nalazilo kada su ga razbili. Naime, unutar ogromnog jajeta nalazilo se drugo, manje jaje, piše News

"To je čudo prirode i vrlo rijetko se može pronaći jaje unutar jajeta", rekao je Scott Stockman. 

"Okupili smo sve radnike da vidimo što ćemo u njemu pronaći očekujući najmanje četiri žumanceta, ali u jajetu se nalazilo još jedno potpuno normalno jaje i samo jedno žumance", dodao je.

Na farmi ima ukupno 3.000 kokoški, ali nikada nije naišao na ovako nešto. Jednom prilikom pronašli su jaje teško 140 grama, ali nije bilo tako veliko kao ovo, a nije imalo ništa neobično unutar ljuske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije