Čovjek u invalidskim kolicima usvojio psa koji je - u kolicima

Radiosarajevo.ba
Čovjek u invalidskim kolicima usvojio psa koji je - u kolicima
Foto: The Dodo / Pas bandit i nova porodica

Nakon što je usvajan i vraćan čak četiri puta, činilo se da će pas imena Bandit do kraja svog života biti u zatvoru okruga Gvinnett, u američkoj državi Georgia, gdje su ga zatvorenici trenirali.

Ovaj pas nije poput većine drugih. On je u invalidskim kolicima. Jako je simpatičan i susretljiv, i zahtjeva puno brige zbog svog invaliditeta, što je prestrašilo mnoge potencijlane usvojitelje.

Iako su ga u zatvoru svi obožavali, željeli su mu ipak naći porodicu u kojoj će osjetiti ljubav i dobiti dom.

I onda su se pojavili Darrell i Sue Rider, koji su za Bandita čuli preko Facebooka.

Čim su ga vidjeli znali su da će mu prućiti ono što Bandit zaista treba i nisu se plašili njegovih „posebnih potreba“ jer je i Darrell također u invalidskim kolicima, piše The Dodo.

„Najintrigantnije je bilo što Bandit i ja dijelimo istu vrstu paralize i koristimo invalidska kolica. Budući da Sue i ja znamo kakav je život u invalidskim kolicima, znali smo šta je to potrebno za Bandita. Osjetili smo i mnogo dublju vezu s njim“, kazao je Darrell.

Nakon susreta s Banditom više nije bilo sumnje da su Darrell i Sue trebali biti njegovi roditelji.

U zatvoru u kojem su brinuli o ovm umiljatom psu teško su se rastali od njega, ali su bili i sretni jer je konačno dobio porodicu i dom.

A Bandit?

„On se odlično snašao , bolje nego što smo mogli zamisliti. Presretni smo što je dio naše porodice“, kazao je Rider.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije