Čovjek koji je začudio svijet: Odlučio napustiti London da bi živio kao koza

Radiosarajevo.ba
Čovjek koji je začudio svijet: Odlučio napustiti London da bi živio kao koza
Screenshot / YouTube
Postoji mnogo ljudi koji vole oponašati druge ljude, pojave u prirodi ili čak životinje, no da li ste ikada čuli za čovjeka koji je pokušavao živjeti kao koza?

Thomas Thwaites je čovjek koji je svojevremeno napustio svoj svakodnevni život u Londonu, prepun stresa zbog nezaposlenosti, kako bi na tri dana živio život koze u Švicarskoj, prenosi britanski Telegraph.

"Šetao sam jednom prijateljevog psa i primijetio sam da je on izgledao zaista sretno zbog svog života, bez ikakvih briga, što me natjeralo da pomislim da bi bilo zaista sjajno živjeti jedan dan kao on", kazao je Thwaites, koji je razmišljao čak i da postane, na nekoliko dana, slon ili neka druga životinja.

Ipak, shvativši da neke životinje imaju probleme kao i ljudi, odlučio je da živi kao koza, zbog čega je aplicirao i za jedan univerzitetski grant, kako bi proveo istraživanje o psihologiji koza. U tu svrhu je nabavio i vještačke noge, specijalno dizajnirane kako bi oponašale izgled koza, ali i stomak koji izgleda kao kozji.

Ipak, njegov život u tijelu koze nije bio tako zanimljiv, te je on ustvrdio kako ta bezbrižnost nije ono što se na prvi pogled čini.

"Patio sam mnogo kao koza, zato što se nisam mogao kretati pravilno, a naravno morao sam jesti travu", ustvrdio je čovjek-koza nakon svog iskustva, u knjizi koju je napisao potom pod naslovom "Čovjek-koza: Kako sam uzeo odmor od života čovjeka".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije