Čovjek jedva preživio napad ubojitih stvorenja: Bilo ih je 500, evo kako se izvukao

1
Radiosarajevo.ba
Čovjek jedva preživio napad ubojitih stvorenja: Bilo ih je 500, evo kako se izvukao
Foto: Pixabay / Ilustracija

Ivan Savage podijelio je svoje iskustvo nakon što je ostao "12 sati od smrti".

Upozorava Britance da ne podcjenjuju opasnost koju mogu predstavljati plemenite lažne udovice, nakon što ga je jedna od njih ugrizla, ostavljajući ga da se bori za život u bolnici. Ivan, 60-godišnjak, zahvalan je što je preživio nakon što mu je jedan od paukova ugrizao ruku dok je gledao televiziju u svom domu u Sloughu, Berkshireu.

Otkrio je da već godinama nosi crne naočale zbog dioptrijskih stakala s fotokromatskim lećama, koje se automatski prilagođavaju uslovima osvjetljenja. Njegovo područje uz rijeku bilo je idealno tlo za razmnožavanje opasnih paukova, rezultirajući invazijom od 500 paukova koji su postavili kamp unutar njegove kuće.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Ivan je shvatio da ima neželjene goste tek prošle godine, kad ga je jedna lažna udovica ugrizla dok je gledao televiziju. Osjećao je ubod u desni lakat prije nego što je vidio pauka kako juri dole prema njegovoj ruci, gdje ga je još jednom ugrizao.

Nekoliko minuta kasnije, Ivan se počeo osjećati loše i kontaktirao je hitnu pomoć. Samo nekoliko trenutaka nakon poziva, srušio se na pod svoje dnevne sobe. Prevezen je u bolnicu gdje su doktori shvatili ozbiljnost situacije i dijagnosticirali mu sepsu, s mogućnošću amputacije ruke zbog trovanja koje se širilo tijelom.

"Snimak iz noćne more": Otvorio na dlanu malu bijelu 'vrećicu', ruku mu preplavila jeziva stvorenja

"Snimak iz noćne more": Otvorio na dlanu malu bijelu 'vrećicu', ruku mu preplavila jeziva stvorenja

Nakon što su hitno prevezeni u bolnicu, doktori su brzo shvatili koliko je situacija ozbiljna i obavijestili Ivana da je dobio sepsu i da će mu možda morati amputirati ruku jer se otrov počeo "širiti njegovim tijelom". Nakon nekoliko dana u induciranoj komi, Ivan se probudio u bolnici.

Hirurzi su uklonili mrtvo tkivo s njegove ruke, koja je na sreću ostala netaknuta uprkos stanju u kojem se nalazila. Nakon dvosedmičnog boravka u bolnici, njegovo je imanje podvrgnuto temeljitom hemijskom čišćenju kako bi se riješili paukova koji su još vrebali okolo.

Ivan sada pati od problema s pokretljivošću ugrižene ruke, a ima i ožiljke i smanjeni kapacitet stiska. Dodao je: "Ako neko pronađe lažnog pauka udovicu u svom domu, bježite od njega ili ga ubijte. Nemojte ih potcjenjivati, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije