Coca-Cola lansira novi proizvod na tržište - ali neće ga moći kupiti svi koji to žele

2
Radiosarajevo.ba
Coca-Cola lansira novi proizvod na tržište - ali neće ga moći kupiti svi koji to žele
Foto: Coca-Cola / Novo piće bit će 'mix' sa alkoholom

Kupce u Njemačkoj očekuje novo na piće na policama supermarketa. Naime, kako javljaju njemački mediji na tržište stiže novi Coca-Cola Mix, koji neće biti dostupan svima.

Cola, Fanta, Sprite – to su pića globalne korporacije Coca-Cola koja su vjerojatno svima poznata. Proizvođač također ima druga pića koja su nastala u kombinaciji s alkoholnim pićem. Popularna je kombinacija Coca-Cole i Whiskeya koja se prodaje u limenci.

Na pitanje koji od tri klasika najviše volite, svako ima drugačiji odgovor. Ovaj put, međutim, kompanija se u potpunosti oslanja na okus Spritea. Novo piće je miješano piće koje se sastoji od Spritea i alkoholnog pića, pišu njemački mediji. 

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Kako pišu njemački mediji, Coca-Cola želi sklopiti saradnju s međunarodnim proizvođačem pića brenda Absolut Vodka. To također znači da će piće biti dostupno samo potrošačima starijim od 18 godina. Očekuje se kako će kupcima novo piće biti dostupno od 2024. godine. Međutim, u početku će se piće samo u odabranim europskim zemljama, uključujući Njemačku, Španiju, Nizozemsku i Veliku Britaniju.

Za očekivati ​​je dvije varijante spomenutog miksa, jedna bi trebala biti s klasičnim Spriteom, a druga varijanta je bez šećera ("Zero Sugar"). Još se ne zna koliki će biti udio alkohola u novom piću, piše Fenix magazin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije