Četiri stvari koje ne trebate govoriti muškarcima: Možete ih jako povrijediti

0
Radiosarajevo.ba
Četiri stvari koje ne trebate govoriti muškarcima: Možete ih jako povrijediti
Foto: Pexels / Ilustracija

U ljubavnoj vezi trebate razgovarati o mnogim stvarima, ali postoje i neke koje bi muškarci najradije prešutjeli i užasavaju se trenutka kada će ih partnerica pitati o tome.

Evo četiri pitanja kojih se muškarci užasavaju:

1. Treba li tvoja mama stvarno ostati s nama dok nas posjećuje?

Neke žene imaju odnose pune ljubavi sa svojom svekrvom ili majkom dečka. Za one koji nemaju, nikad ne omalovažavajte mamu! Nikad! U očima vašeg muškarca, ona je kao zlato. Jedan od sigurnih načina da uništite bilo kakvu vezu je pričanje o nečijoj majci, pogotovo kada je to majka vašeg muškarca.

Tragedija: Poznat identitet žene koja je poginula u nesreći kod Kladnja

Tragedija: Poznat identitet žene koja je poginula u nesreći kod Kladnja

International Journal of Psychoanalysis podupire kako neki muškarci nesvjesno traže ženu sličnih karakteristika kao njihova majka kada biraju svoju buduću suprugu. Dakle, omalovažavanje mame može biti osjetljiva tema, pogotovo ako vaš muškarac ima dobar odnos s njom. Iako je možda ne želite u blizini, stisnite zube i nasmiješite se. Velike su šanse da radi istu stvar s vama zbog sina.

2. Jesi li siguran da ti treba još jedan zalogaj?

Vjerovali ili ne, muškarci mogu biti jednako zabrinuti za svoju težinu i privlačnost kao i žene. Možda ne čine veliku stvar od toga kao žene, ali vjerujte mi, primjećuju debljanje.

Ne trebate da im ukazujete na njihove trbuhe, kao što im ni mi ne trebamo ukazivati na sve naše mane. Ako vam smeta njihovo debljanje, predložite vježbe za sagorijevanje kalorija koje možete raditi zajedno.

3. Šta je s tvojom kosom?

Opet, muškarci su osjetljivi na svoj izgled, uključujući i kosu. Dakle, ako su se loše ošišali ili im je linija kose koja se povukla postala vidljivija, nemojte to isticati.

4. Hoćeš li ti mene oženiti?

Šanse su da već znate odgovor na ovo pitanje. Muškarac koji planira zaprositi daje nagovještaje u svakodnevnom razgovoru, kao što je rasprava o planovima za zajedničko useljenje, planovima za zajedničku kupnju kuće, planovima za susret s porodicom i prijateljima radi druženja, planovima za buduće odmore i tako dalje.

Ako nikada ne govori o budućnosti koja uključuje i vas ili nikada ne pokazuje znakove da se sprema na taj korak, onda ili to jako dobro skriva ili to ne planira, piše 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije