Bulldog 'spasio život' vlasniku tako što mu je izgrizao prst do kosti

3
Radiosarajevo.ba
Bulldog 'spasio život' vlasniku tako što mu je izgrizao prst do kosti
Foto: SWNS / Pas spasio život čovjeku

Svi vlasnici pasa znaju: štenad će grickati sve što im se nađe na vidiku. Namještaj, cipele, vrata - sve što vam padne na pamet, oni će to žvakati. Ako im se pruži prilika, čak bi mogli okusiti i vaše dijelove tijela.

Obično je to samo oprezno grickanje prsta kada postanu previše uzbuđeni zbog poslastice, ali David Lindsay je na teži način naučio da se možda neće zaustaviti samo na tome.

David je ponosni vlasnik buldoga po imenu Harley, slatko štene s naboranim licem koje izgleda kao da ne može učiniti ništa loše.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Vjerovatno ga je upravo ovaj anđeoski izgled ostavio uvjerenim da može zaspati na kauču, a da se ništa loše neće dogoditi, ali možda nije trebao toliko vjerovati.

On je ispričao: "Spavao sam na kauču kada je moja žena ušla i povikala: 'Dave, štene ti gricka prst!'

Pas spasio život čovjeku

"Moj pas je gotovo pojeo moj palac! Pojeo ga je do kosti i slomio."

Sada pretpostavljam da bi se većina ljudi probudila ako bi pas počeo gristi njihovu nogu, ali činjenica da David nije se probudio bio je znak nečeg ozbiljnijeg.

"Zbog svega ovoga sam otkrio da mi je noga potpuno oduzeta, ne mogu osjetiti ništa", objasnio je David.

Otac petoro djece iz Cambridgea je odmah otrčao u bolnicu Addenbrooke nakon što se probudio i shvatio da mu je prst u komadima te su mu davali intravenske antibiotike kako bi spriječili da se infekcija izazvana ugrizom psa proširi do kosti.

Dok su tamo bili, doktori su također napravili CT snimke za njegovu slomljenu kost i otkrili su da David ima ne samo jednu, već dvije blokirane arterije.

Ova spoznaja značila je da bi cijela Davidova noga mogla biti u opasnosti od amputacije ako se dotok krvi ne bi vratio.

Doktori su se spremili da otvore arterije i omoguće povratak protoka krvi u njegovu nogu, a cijela ova neugodnost ga je samo još više zahvalnom na Harleyju.

Pas spasio život čovjeku

Prepoznajući da mu je pas "učinio uslugu" grickanjem njegovog prsta, David je jasno dao do znanja da nema namjere se riješiti mladog psa.

"Čekam da saznam mogu li ugraditi stentove. Zadržat ću psa", rekao je.

"Pokušat ću zadržati i svoj prst, ali ako ne, rekao sam doktoru da ga može odrezati i mogu ga odnijeti kući za njega!"

David je ostao u bolnici više od sedam dana nakon što mu je Harley izgrizao prst, ali barem je imao slatko štene  na povratku kući!, piše Lad Bible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije