Britanski muškarac rodit će dijete pomoću donatora sperme s Facebooka

Radiosarajevo.ba
Britanski muškarac rodit će dijete pomoću donatora sperme s Facebooka
The Sun / Hayden Cross
Hayden Cross, rođen kao djevojka, ove godine rodit će svoje prvo dijete nakon što je pronašao donora sperma na Facebooku.

20-godišnjak koji je sad u četvrtom mjesecu trudnoće, navodno je već započeo proces tranzicije, kad je odlučio da želi imati bebu. Nakon poroda, planira završiti tranziciju- uključujući operaciju kojom će ukloniti jajnike i grudi, prenosi The Sun.

U planu mu je i da neko vrijeme ostane samac, zbog dobrobiti djeteta. U intervjuu je rekao kako je bio zabrinut jer nije znao kako će ljudi reagirati na njegovu trudnoću. Dodao je i kako se nada da će njegova priča biti inspiracija drugim ljudima da "budu zadovoljni sami sa sobom".

Hayden, koji živi u Gloucesteru, navodno je tri godine živio kao muškarac kad je odlučio da želi zatrudnjeti. U to vrijeme, uzimao je hormonsku terapiju. Kad je saznao da je trudan, odlučio je privremeno pričekati sa završetkom tranzicije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije