'Prave kućanice tzv. Islamske države': Satira BBC-a izazvala pohvale i bijes

Radiosarajevo.ba
'Prave kućanice tzv. Islamske države': Satira BBC-a izazvala pohvale i bijes
Supruge boraca tzv. Islamske države (IS) u najnovijem satiričnom šou BBC-a mozgaju što obući na smaknuće i kako izgledati sexy u samoubilačkom prsluku.

Kako prenosi Hina, taj komični televizijski uradak o sudbini žena koje odlaze u Siriju kako bi se pridružili militantima izazvao je velike pohvale i bijes.

U satiričnom skeču BBC-s "Prave kućanice IS-a", proizvedenom kao dio nove humoristične serije "Revolting", koji je emitiran u utorak, jedna od "supruga" borca u Siriji se pita: "još je ostalo samo tri dana da nekog skrate za glavu, a ja nemam pojma što obući".

"Ovo je moj šesti brak, pet puta sam već bila udovica", kaže druga "supruga kućanica", a nakon što odjekne eksplozija nonšalantno dobaci: "po šesti put udovica".

IS-ove kućanice u hidžabu, koje govore besprijekornim britanskim engleskim, komentiraju i kako izgledaju u samoubilačkom prsluku.

Jedna od "kućanica" žestoko riba pod i dodaje da to "nije morala raditi u Birminghamu". 

BBC je napravio parodiju na temelju iznimno uspješne TV reality serije "The Real Housewives of Orange County" (Kućanice iz visokog društva) koja se počela prikazivati 2006., a koja sada širom svijeta ima lokalne verzije originalne serije, uključujući i britansku verziju "The Real Housewives of Cheshire" u kojoj glavnu ulogu imaju djevojke i supruge nogometaša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije