Britancima se odmor iz snova pretvorio u pakao: Sve ih podsjetilo na BiH i ratnu 1994.

Radiosarajevo.ba
Britancima se odmor iz snova pretvorio u pakao: Sve ih podsjetilo na BiH i ratnu 1994.
Twitter / Mick i Jayney Clark, bračni par iz Velike Britanije

Mick i Jayney Clark, bračni par iz Velike Britanije, svoj će godišnji odmor na grčkom otoku Krfu zauvijek pamtiti. Ali, na njihovu žalost, ne po dobru...

Mick i Jayney Clark platili su 499 funti  (skoro 1.150 KM) za ono što su mislili da će biti ekskluzivan odmor u mjestu Agios Georgios nakon što su na Facebooku vidjeli reklamu TUI-ja, kompanije koja se bavi organizacijom putovanja, piše The Sun.

"Facebook objava mi je izgledala predobra da bi bila istinita", rekli su Clarkovi.

I čini se da su bili u pravu...

Po dolasku na Krf prošlog petka, gdje su trebali provesti 14 dana odmora, shvatili su da u Agios Georgiosu praktički ništa ne radi.

Na Twitteru su podijelili šokantne fotografije onečišćenih plaža, kontejnera prepunih smeća i prilično neuređene infrastrukture.

Mick Clark, koji je bio u Bosni i Hercegovini za vrijeme agresije, upravo je ovo turističko mjesto u Grčkoj uporedio sa našom zemljom iz 1994. godine.

U Agios Georgiosu na otoku Krfu praktički ništa ne radi - undefined

Twitter: U Agios Georgiosu na otoku Krfu praktički ništa ne radi

"Mogli su nas poslati i u Bejrut. Uopće se ne šalim, ovdje sve tako izgleda. Mogli su nas poslati sedmicu u Libiju ili u Siriju", kaže ogorčena Jayney (50) koja pati od rijetkog poremećaja krvi i tvrdi da joj se zbog silnog stresa sad stanje dodatno pogoršalo.

Skoro cijelo mjesto je 'pod ključem'. Hotel u kojem je bračni par odsjeo već tri dana nema tople vode.

"Otišli smo prošetati da razgledamo mjesto za koje smo mislili da je tiho ribarsko naselje. No, ovo je grad duhova", opisuje Jayney i kaže da su im lokalni stanovnici rekli da sezona počinje tek za dvije sedmice.

Iz kompanije su rekli da istražuju slučaj. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije