Blogerica pronašla sreću u džungli: Ne brije se, ne šminka i ne oblači

Radiosarajevo.ba
Blogerica pronašla sreću u džungli: Ne brije se, ne šminka i ne oblači
Foto:Instagram / Leanne Ratcliffe: Pronašla je svoju slobodu
Leanne Ratcliffe, na Instagramu poznata i kao "Freelee the banana girl" popularna je vege blogerica i youtuberica iz Australije. Prije godinu dana napustila je grad i preselila u džunglu u Južnu Ameriku.

Od kada je iz rodne Australije zajedno sa svojim dečkom preselila živjeti u džunglu 37- godišnjakinja "Freelee the banana girl" prestala se brijati, ne šiša kosu, ne koristi šampone i šminku. Kaže da je uspjela uštediti 4.000 dolara.

Kaže da se osjeća slobodnije nego ikad u životu i da joj se život  znatno poboljšao. "Banana Girl"  trenutno živi u kolibi u južnoameričkoj džungli sa svojim dečkom gdje uzgajaju svoje voće, sami kroje prostirke na kojima leže i žive minimalističkim stilom, prenosi 24sata.hr.

Sa svojim pratiteljima dijeli videa o svom životu, a u jednom je pokazala kako izgleda jedan njezin dan u džungli. Kad se ujutro probudi i izađe iz šatora, najprije kreće u vožnju biciklom, onda se tušira ispod tuša koji je postavljen blizu jednog drveta. Odlazi po vodu na potok, a za ručak su na meniju banane i papaje. Dnevno pije litru i pol do dvije i pol litre soka od narandže koje svježe cijedi svako jutro a to joj, naglašava, potiče cirkulaciju i jača imunitet. Svoj ručak naziva čokoladni milkshake, a u njemu su datule, voda, organski kakao prašak i malo paprene metvice.

"Većinu dana provodim gola, slobodna od odjeće koja me ograničava. Hranim se uglavnom organskim voćem i povrćem koje pokupim s posjeda. Tuširam se monsunskim kišama i pijem iz netaknutih potoka. Odrekla sam se nezdravog života i pronašla mir. Osjećam se savršeno," napisala je ova neobična žena.

Svjesna je da njen način života mnogi smatraju čudnim, ali rekla je kako je biti čudak njena specijalnost. Iscrpljivao ju je radni dan od 9 do 17 sati i sve popratne stvari koje su pratile njen svakodnevni gradski život

"Buđenje uz alarm, spremanje više od sat vremena za ograničavajući posao, šminkanje da bih se uklopila, hodanje u visokim potpeticama i lažno smješkanje ljudima. Bilo mi je dosta provoditi svoj život na način da se netko drugi bogati na mojim leđima. Što je najgore, bilo mi je dosadno. Željela sam osjetiti nešto vrijedno u životu. Jednog sam jutra odlučila prestati biti rob. Ubrzo sam otkrila veganstvo i svoju istinsku strast u životu," dodala je blogerica. 

Leanne Ratcliffe, na Instagramu poznata i kao "Freelee the banana girl" postala je svjetski poznata prije dvije godine zbog svog neobičnog režima prehrane. Naime, dnevno bi pojela i po 51 bananu, a ta dijeta, nazvana "Raw Till 4" je odmah postala senzacija na društvenim mrežama. Zagovarala je konzumiranje isključivo sirovih namirnica do 16 sati popodne, nakon čega bi uslijedio veganski obrok pun ugljikohidrata za večeru. Zahvaljujući takvoj prehrani ona je, kazala je tada, izgubila 18 kilograma.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije