Indija / Blizanci rođeni usred pandemije zamalo dobili imena Corona i Covid

03. 04. 2020. u 15:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 93

Iako pandemija koronavirusa većini ljudi nije donijela ništa lijepo, mladi roditelji iz Raipura u centralnoj Indiji zamalo su svoje blizance rođene za vrijeme pandemije nazvali Corona i Covid.

Majka Preeti Verma (27) za Hindustan Times kazala je da su ta imena izabrali kako bi ih podsjetila na teške okolnosti u kojima su dobili dvoje zdrave djece. Dodali su, ipak, da će možda promijeniti odluku - što je na kraju ipak bio slučaj.

"Blagoslovena sam blizancima, djevojčicom i dječakom, u rano jutro 27. marta. Zasad smo ih nazvali Corona i Covid. Rodila sam u teškim okolnostima pa smo suprug i ja htjeli da taj dan ostane zapamćen. Kad ih je i medicinsko osoblje počelo tako zvati, odlučili smo ih nazvati prema pandemiji", rekla je Preeti.

Opisala je i s čim su se morali nositi od trenutka kad su joj, kasno uveče, počeli trudovi do trenutka kad su se bebe rodile.

"Kasno uveče su mi iznenada počeli trudovi. Ne znam kako se moj suprug uspio snaći da hitna dođe po nas. Zbog izolacije zabranjen je saobraćaj i policija nas je nekoliko puta zaustavila, ali su nas pustili da nastavimo zbog mog stanja. Nisam znala šta će nas dočekati u bolnici budući da je već bila ponoć, ali ljekari i sestre su bili jako predusretljivi", ispričala je.

NEMA KOMENTARA