Bjegunac helikopterom sletio pred policijsku stanicu

0
Radiosarajevo.ba
Bjegunac helikopterom sletio pred policijsku stanicu
Foto. Pixabay / Ilustracija

Muškarac koji je bio u bijegu na ruralnom dijelu Novog Zelanda, unajmio je helikopter da odleti do policijske postaje i preda se, piše BBC.

James Bryant, koji se suočava s optužbama za napad, pet se sedmica skrivao u malom gradu Otagu na sjeveru zemlje.

Lokalnim je medijima rekao da se tamo 'sjajno' proveo, ali da je sada spreman napustiti to mjesto 'usred ničega'.

Njegov advokat Arthur Taylor, koji je posredovao u mirnom hapšenju, rekao je da je Bryanta odveo na šampanjac i kamenice na putu do stanice.

Taylor, bivši zatvorenik visokog profila koji je trenutno na uvjetnoj slobodi, rekao je novinarima ispred Središnje policijske postaje Dunedin: 'To mi je bio prvi pristojan obrok u nekoliko sedmica.'

Optužbe s kojima je Bryant suočen uključuju napad s oružjem, ranjavanje s namjerom nanošenja povreda i tri tačke optužnice za objavljivanje štetnih digitalnih komunikacija.

Policija je upozorila javnost da ga smatra opasnim i da ga treba izbjegavati.

Bryant je rekao za Otago Daily Times - koji je njegovu priču naslovio s 'Let do pravde' - da je tokom svog boravka u Waianakarui vježbao 'puno joge', ali na kraju se odlučio predati jer je bio zabrinut da će biti označen kao opasnost za okolinu.

Kontaktirao je Taylora kako bi ga zamolio da dogovori mirno hapšenje. Njih su se dvojica poznavali od ranije, jer je Bryant pomogao u dizajniranju Taylorove web stranice.

Bryant je helikopter sâm platio, rekao je Taylor za Stuff.nz, jer je 'želio doći u velikom stilu'.

Lokalni mediji izvještavaju da je uhapšen u četvrtak tiho i bez incidenata u 16:00 po lokalnom vremenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije