Bizarno: Jeepom provalio u crkvu i dovezao se do oltara, a evo i zašto

Radiosarajevo.ba
Bizarno: Jeepom provalio u crkvu i dovezao se do oltara, a evo i zašto
Foto: Printscreen / Automobilom uletio u crkvu u Španiji

Vjernici u crkvi San Juan Evangelista u španjolskom gradu Sonseci svjedočili su bizarnom događaju koji ih je dobrano i uplašio, kada se jedan Španjolac star 35 godina Jeepom odjednom zaletio u crkvu, probio vrata i dovezao se do oltara.

Tvrdio je da je to jedino mjesto na koje se mogao skloniti od svoje demonske opsjednutosti.

Sve se desilo 8. januara. Vjernici prvo nisu razumjeli što se događa. Jedna žena, koja je mislila da je bila nesreća, prišla je automobilu da vidi je li vozač dobro, a on ju je preplašio vičući joj bizarne stvari, piše Index.hr.

Dok je šokirana žena pokušavala nazvati policiju, vozač se počeo zabijati svojim džipom u vrata crkve sve dok ih napokon nije probio.

Zatim je porušio i drvene klupe te se zaustavio pred oltarom. Kad su hitne službe stigle na mjesto događaja, pronašle su zabrinutog muškarca pored oltara. Navodno im je rekao da je opsjednut i da je to jedino mjesto na kojem se osjeća sigurno.

Nakon što su ga uvjerili da može sigurno napustiti crkvu, odveden je u bolnicu na testiranje na alkohol i droge. Uhapšen je, a u ovom trenutku nije baš najjasnije šta je uzrokovalo njegovo bizarno ponašanje.

Ipak, prema nekim informacijama, ovaj muškarac ima prodavnicu specijaliziranu za proizvode koji se bave kanabisom. Prodavnica je udaljena 900 metara od crkve, piše Oddity Central.

Inače, u Španiji je uzgoj kanabisa i njegova lična upotreba dozvoljena tako da se vjerovatno neće suočiti s optužbom ako se utvrdi da ga je konzumirao, ali ga čeka tužba za uništenje crkvene imovine i ometanje posjeda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije