Bizarni trend širi se TikTokom: Turpijom za nokte bruse zube!

0
Radiosarajevo.ba
Bizarni trend širi se TikTokom: Turpijom za nokte bruse zube!
Foto: TikTok / Novi trik širi se TikTokom

Na trenutno najpopularnijoj društvenoj mreži, TikTok, može se pronaći zaista korisnih savjeta i recepata, ali i mnoštvo bizarnih trendova.

Ovih dana proširio se jedan beauty trik, a stomatolozi su zgroženi.

Videi u kojima ljudi turpijom za nokte bruse svoje zube kako bi ih malo 'korigirali' i 'uredili' nisu mogli proći nezamijećeno.

@millennial_rdh

Is filing your teeth safe? @acerendulicc  ##dentist ##teeth ##filingdown ##duet

♬ original sound - Iman

Iman Sayed, dentalna stručnjakinja redovno dijeli svakakve savjete na internetu, a nedavno je objavila video djevojke koja se koristi ovom metodom i nije mogla šutjeti.

"Zubi su načinjeni od nekoliko slojeva. Ako uništite caklinu rašpanjem, neće se moći ponovno sama napraviti. Zubi vam mogu postati ekstremno osjetljivi, a možete ih čak potpuno umrtviti. Mrtav zub zahtjeva puno tretiranja što nije nimalo ugodno, ali ni jeftino", poručila je i upozorila ljude da zaista prestanu ovo raditi, prenosi The Sun.

Sunny Sihra, stomatolog, istaknuo je i kako se cijela konstrukcija i izgled zuba mogu potpuno uništiti, a kada se to jednom dogodi - nema povratka. Svaka korekcija zuba mora se odrađivati isključivo kod stručne osobe, napomenuli su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije